MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα αναβολή στην υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων προσώπων, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Advertisement

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αναβλήθηκε για 3η φορά, μετά από αίτημα που υπέβαλαν ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα δικηγόρος Γεώργιος Γεωργίου και της οικογένειας Σολομωνίδη δικηγόρος Μιχάλης Πικής, που στη σημερινή δικάσιμο τους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Αλεξάνδρου έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο στις 18 Μαϊου του 2016 η αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη, κ. Πικής.

Η έφεση αφορά – όπως είπε ο κ. Αλεξάνδρου – προσβολή των διαταγμάτων για αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ανέφερε επίσης πως και ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημάρχου Πάφου Σ. Βέργα, κ. Γεωργίου είναι απασχολημένος με την έφεση στην υπόθεση Σκορδέλη.

Η κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπήθηκε από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού δεν έφερε ένσταση στο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ως εκ τούτου ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 14.9.2016 στις 11:00 το πρωί.

Διέταξε επίσης όπως για την κατηγορούμενη Μαρία Σολομωνίδου ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, δηλαδή εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ με έναν αξιόχρεο εγγυητή, το όνομα της να τοποθετηθεί στο stop list, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής της ταυτότητας.

Όσο για τους κατηγορούμενους Ηλία Σολομωνίδη και Κωνσταντίνο Σύφαντο ισχύουν επίσης οι ίδιοι περιοριστικοί όροι, ενώ η προσωπική εγγύηση ανέρχεται στις πέντε χιλιάδες ευρώ.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης κάλεσε τους μάρτυρες κατηγορίας, που ήταν παρόντες σήμερα, να παρουσιαστούν στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016 με την ίδια κλήση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal