MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ναι» Κυβέρνησης στις εισηγήσεις Νικόλα

Advertisement

Sponsored by exness

Στο επίκεντρο ο Συνεργατισμός – Κρίσιμη εβδομάδα – Αρχίζει η συζήτηση επί των πέντε κυβερνητικών νομοσχεδίων – Κατατίθεται και πρόταση για το σχέδιο «Εστία» – Στο Προεδρικό το ΔΗΚΟ – Με εισηγήσεις πήγε στον Πρόεδρο ο Νικόλας – Η Κυβέρνηση αποδέχεται τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος είπε ο ΥΠΟΙΚ – Ζητά παραιτήσεις όσων ευθύνονται το Δημοκρατικό Κόμμα – Εκτάκτως αύριο το πρωί Υπουργικό

Advertisement

Την ώρα που η συζήτηση για το Συνεργατισμό εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση, το «σκηνικό» στήνεται σε Βουλή και Προεδρικό.

Στη Βουλή ξεκινούν οι συζητήσεις επί των πέντε κυβερνητικών νομοσχεδίων, ενόψει της κρίσιμης Ολομέλειας του σώματος την ερχόμενη Παρασκευή προς έγκριση ή απόρριψη των κρατικών εγγυήσεων ως μέρος της συμφωνίας πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί στις 8.15 θα συνεδριάσει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Eνώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί το σχέδιο «Εστία» και την Παρασκευή να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πήγε με προτάσεις στο Προεδρικό ο Νικόλας

Στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο «ανηφόρισε» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος του είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει με θετικό μάτι τις προτάσεις του ΔΗΚΟ. Είπε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο ζήτημα του Συνεργατισμού καθώς και σε επίπεδο διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζήτησε παραιτήσεις όλων όσων φέρουν διοικητικές ευθύνες.

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για ενημέρωση επί του θέματος.

Ακολούθησε ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αποδέχεται τις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ, ωστόσο απάντηση του Προέδρου προς το ΔΗΚΟ αναμένεται εντός της ημέρας.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ , ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη και καλή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

‘Έχουμε καταγράψει τις θέσεις, τις συγκεκριμένες εισηγήσεις του ΔΗΚΟ σε σχέση με τα ζητήματα του τραπεζικού μας τομέα, με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στο νομοθετικό πλαίσιο με τις βασικές πτυχές της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης των δανείων, αλλά και με βασικές πτυχές λειτουργίας του σχεδίου ‘Εστία’.

Η Κυβέρνηση αποδέχεται αυτές τις εισηγήσεις, κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, προς την ίδια κατεύθυνση που θεωρώ πως όλοι συλλογικά πρέπει να κινηθούμε στις αμέσως επόμενες μέρες, προκείμενου να πραγματοποιήσουμε ένα καθοριστικό βήμα ενίσχυσης, θωράκισης του τραπεζικού μας συστήματος, προς όφελος των πολιτών, για την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, παρά τις όποιες διαφορετικές ή κριτικές προσεγγίσεις οι οποίες βεβαίως και αυτές καταγράφονται και είναι αποδεκτές στο πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών, εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα επεξεργαστεί αμέσως και θα ενσωματώσει τις παρατηρήσεις του ΔΗΚΟ, οι οποίες κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, γίνονται αποδεκτές, υπηρετούν τον γενικότερο σκοπό».

Κληθείς να αναφερθεί στις εισηγήσεις του ΔΗΚΟ, ο κ. Υπουργός είπε ότι «θα υπάρξει επίσημη γραπτή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι «μέχρι την Τετάρτη, στην καθορισμένη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα εγκριθεί επίσημα το σχέδιο ‘Εστία’, αλλά και το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του φορέα».

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ περί ανάληψης πολιτικών ευθυνών και παραιτήσεων, ο κ. Υπουργός είπε ότι «είμαστε σε μια προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις και δεν πρόκειται να εμπλακούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην όποια πολιτική αντιπαράθεση. Αποδεχόμαστε και τις κριτικές προσεγγίσεις  από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτές. Αντιθέτως, προσπαθούμε να κτίσουμε σε αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία ευθύνης για να πάμε μπροστά».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal