MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ»; Η ώρα για το κρίσιμο δημοψήφισμα

Advertisement

Sponsored by exness

Η μέρα που το σύνολο των εκπαιδευτικών παίρνει τον λόγο για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης – Στήνονται κάλπες και αποφασίζουν εάν θα εξουσιοδοτήσουν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να χειριστούν την κρίση – Πρώτα το δημοψήφισμα και μετά η μελέτη της νέας πρότασης της Κυβέρνησης – Εμμένει στο διάλογο το Υπουργείο – Συνεδριάζει και η Επιτροπή Παιδείας

Advertisement

Μία ακόμη κρίσιμη ημέρα ξημέρωσε για την εκπαίδευση. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη νέα πρόταση της Κυβέρνηση, μέσω της οποίας τροποποιείται η απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καλούνται να κατέλθουν στις κάλπες ώστε να χαράξουν γραμμές για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν οι συντεχνίες τους.

Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο δίνουν εξουσιοδότηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα αντίδρασης, περιλαμβανομένων και των απεργιακών, μετά και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018.

Η ψηφοφορία για τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Γιάννος Σωκράτους, θα ξεκινήσει στις 09:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα 20’ και προς το απόγευμα θα συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα παγκύπρια.

Στα πλαίσια Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης των Μελών, μεταξύ των ωρών 2:30μ.μ και 6:00μμ., θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για τα μέλη της ΠΟΕΔ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ)

Με νέα πρόταση η Κυβέρνηση αλλά… μετά το δημοψήφισμα οι αποφάσεις των εκπαιδευτικών

Στην αντίπερα όχθη η Κυβέρνηση, μετά και τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, παρουσίασε τη νέα πρόταση της Κυβέρνησης, με τα πλείστα μέτρα να τίθενται σε άμεση ισχύ.

Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει τον εφ’ όλης της ύλης διάλογο με όλους τους φορείς για εκσυγχρονισμό παιδείας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

Από την πλευρά του μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τρίτη καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αντικρίσουν με εποικοδομητικό πνεύμα τις νέες αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Χαμπιαούρη, για  εποικοδομητικό διάλογό.

Μετά και τα νέα δεδομένα ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ συνήλθαν εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ωστόσο κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους θέλοντας να πάρουν και τον παλμό των εκπαιδευτικών από το δημοψήφισμα.

Η νέα πρόταση θα μελετηθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Πέμπτη κατά την κοινή συνεδρίαση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Συνεδριάζει και η Επιτροπή Παιδείας

Στο μεταξύ στις 8:15 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας με θέμα την κρίση στην εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πρώτο θέμα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Ωστόσο προκλήθηκε πρόβλημα καθώς οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων εκείνη την ώρα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα βρίσκονται στα σχολεία να ασκούν τα καθήκοντα τους.

Με ανάρτηση του Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ενημέρωσε ότι τους παραχωρήθηκε άδεια από τον Υπουργό Παιδείας, για να μπορέσουμε να παραστούν στη συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας.

Μάλιστα στην ανάρτηση του σχολίασε το όλο περιστατικό λέγοντας «Δυστυχώς ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν εποχές που νομίζαμε πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal