MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ναι» από ΔΗΚΟ… Πλησιάζει η ώρα της ψήφισης

Advertisement

Sponsored by exness

Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για τα νομοσχέδια που κατέθεσε η εκτελεστική εξουσία στη Βουλή – Απόφαση θετικής ψήφου του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος – Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι είναι θετική εξέλιξη η υιοθέτηση εισηγήσεων του ΔΗΚΟ για τα νομοσχέδια – Επιμένουν όμως σε «παραίτηση των υπαίτιων του εκβιασμού της κοινωνίας και του καταθετικού συστήματος»  

Advertisement

Με τις διεργασίες κομμάτων και Βουλής να εισέρχονται στην τελική ευθεία ενόψει της κρίσιμης Ολομέλειας της Κυριακής και την κλεψύδρα να αδειάζει, μετά από συνεδρία του Εκτελεστικού του Γραφείου το απόγευμα της Παρασκευής, το ΔΗΚΟ αποφάσισε όπως στηρίξει στην Ολομέλεια της Κυριακής τα νομοσχέδια για το Συνεργατισμό.

Σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είναι θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος η υιοθέτηση των εισηγήσεων του Κόμματος στα υπό συζήτηση κυβερνητικά Νομοσχέδια.

Προστίθεται όμως ότι «επιμένουν στην ανάγκη ανάληψης ευθύνης και παραίτησης των υπαίτιων του εκβιασμού της κοινωνίας και του καταθετικού συστήματος και τονίζουν ότι η παραμονή στις θέσεις τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Το Ε.Γ. και η Κ.Ο. του Δημοκρατικού Κόμματος συνεδρίασαν σήμερα, συζήτησαν διεξοδικά το θέμα του Συνεργατισμού και:

  1. Σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος την υιοθέτηση των εισηγήσεων του Κόμματος στα υπό συζήτηση κυβερνητικά Νομοσχέδια.
  2. Σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος την ετοιμασία από την Κυβέρνηση των σχεδίων Εστία και Φορεα Διαχείρισης των ΜΕΔ του Συνεργατισμού και τόνισαν την πρόθεση του Κόμματος να παρακολουθήσει και να διασυνδέσει την εφαρμογή των σχεδίων αυτών, με τον κρατικό προυπολογισμό του 2019.
  3. Αποφασισαν να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ερχόμενη Κυριακή.
  4. Επιμένουν στην ανάγκη ανάληψης ευθύνης και παραίτησης των υπαίτιων του εκβιασμού της κοινωνίας και του καταθετικού συστήματος και τονίζουν ότι η παραμονή στις θέσεις τους, σε πολιτικό και εποπτικό επίπεδο, ενισχύει την αναξιοπιστία των αρμόδιων θεσμών και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Αλληλεγγύη: «Δεν θα πάρουμε μέρος στην φαρσοκωμωδία»

Σε δεύτερη της συνεδρία συνήλθε σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της Αλληλεγγύης για την εξέταση των ζητημάτων που αφορούν τα Μ.Ε.Δ. και το Συνεργατισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Αλληλεγγύη «δε μπορεί να πάρει μέρος σε όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται με τους κυβερνητικούς αρμοδίους να προτάσσουν εξηγήσεις που κρίνονται ανεπαρκείς έως απαράδεκτες».

«Η υπεύθυνη στάση που τήρησε το Κίνημα όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα ζητήματα αυτά και οι έκτοτε διαχρονικές του θέσεις επιβάλλουν και υπαγορεύουν ανάλογη στάση από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ενώπιον της Ολομέλειας», προστίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη συνήλθε σήμερα σε δεύτερη συνεδρία για την εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα Μ.Ε.Δ. και το Συνεργατισμό.

Η Πολιτική Επιτροπή, κρίνοντας στη βάση των απόψεων που εκφράστηκαν, παρατηρεί τα ποιο κάτω:

  1. Τα όσα έχουν συμβεί συνιστούν έγκλημα εκ προμελέτης για το οποίο υπάρχουν ευθύνες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.
  2. Παρόλες τις συνεχείς και διαχρονικές υποδείξεις του Κινήματος, τα Μ.Ε.Δ. εξακολουθούν να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, με τους αρμοδίους να συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν.
  3. Η ζητούμενη τώρα κυβερνητική εγγύηση της συναλλαγής που έγινε μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Σ.Κ.Τ. είναι ετεροβαρής και επιβαρύνει υπέρμετρα την οικονομία βραχυπρόθεσμα και σε βάθος χρόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  4. Τα κυβερνητικά σχέδια νόμου που έχουν ετοιμαστεί και συζητούνται στη Βουλή είναι νομικά και συνταγματικά διάτρητα και, αντί να επιλύουν το πρόβλημα, το επιτείνουν ακόμα περισσότερο. Στα πλαίσια μιας αναποτελεσματικής αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων ενισχύονται ετεροβαρώς τα δικαιώματα των δανειστών και αντιστοίχως ροκανίζονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
  5. Τα κενά και οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί αλλά και οι αλλαγές που προτείνονται είναι γενικές και αόριστες που δεν επιτρέπουν μια αντικειμενική εκτίμηση των μέτρων που προτείνονται.

Ως προς τα από πολλού διαφημιζόμενα σχέδια για τον Φορέα Διαχείρισης των Μ.Ε.Δ. και το σχέδιο ΕΣΤΙΑ αποτελούν, κατά την εκτίμηση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, μη ολοκληρωμένο έστω περίγραμμα των κυβερνητικών θέσεων, που η απουσία του δυσκολεύει και δεν επιτρέπει τη σωστή και υπεύθυνη αξιολόγηση τους.

Η Πολιτική Επιτροπή θεωρεί όλους τους εμπλεκομένους υπεύθυνους για την πορεία που πήραν τα πράγματα και τούτο ανεξάρτητα από το πόρισμα της οποιασδήποτε ερευνητικής επιτροπής. Είναι θέμα πολιτικής τάξης και στοιχειώδους ευθιξίας, η ανάληψη των ευθυνών από όσους εμπλέκονται και να παραιτηθούν. Εκεί που υπάρχουν ποινικές ευθύνες, όσοι ενέχονται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος δε μπορεί να πάρει μέρος σε όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται με τους κυβερνητικούς αρμοδίους να προτάσσουν εξηγήσεις που κρίνονται ανεπαρκείς έως απαράδεκτες.

Η υπεύθυνη στάση που τήρησε το Κίνημα όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα ζητήματα αυτά και οι έκτοτε διαχρονικές του θέσεις επιβάλλουν και υπαγορεύουν ανάλογη στάση από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ενώπιον της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network