MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ναι» ΑΚΕΛ σε Μάικ Σπανό

Advertisement

Sponsored by exness

«Πράσινο» φως από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για την υποψηφιότητα του Μάικ Σπανού – Το απόγευμα συνεδρίασε και αποφάσισε η κομματική βάση του κόμματος

Advertisement

Σε ανακοίνωση αναφέρεται «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε σημερινή συνεδρία της διαμόρφωσε την πρόταση που θα αποσταλεί στις Κομματικές Ομάδες Βάσεις προς συζήτηση.

Η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι Προεδρικές Εκλογές. Η πρόταση καθορίζει ως βασικό στόχο την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια διακυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα. Μια νέα διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερότητα στη διαχείριση του Κυπριακού, μακριά από σκοπιμότητες και παλινδρομήσεις ή ακρότητες και στείρο αρνητισμό. Διακυβέρνηση, η οποία θα ανοίγει νέα ελπιδοφόρα προοπτική για την πατρίδα και το λαό μας.

Στην πρόταση της ΚΕ αναπτύσσεται το πλαίσιο πολιτικής και το συγκεκριμένο σκεπτικό μέσα στο οποίο προτείνεται προς συζήτηση στις ΚΟΒ η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού.

Μετά από τη συζήτηση στις ΚΟΒ, η ΚΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματά της και ακολούθως θα οριστικοποιήσει την πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου στις αρχές Ιουλίου, για λήψη τελικής απόφασης».

Προηγούμενη ενημέρωση

Με τις διεργασίες να εισέρχονται στην τελική ευθεία και τα χρονικά πλαίσια ούτως ή άλλως να στενεύουν –δεδομένου ότι άλλοι υποψήφιοι έχουν ήδη μπει και μάλιστα δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία- το ΑΚΕΛ θέτει ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής το όνομα του Μάικ Σπανού.

Αν και το όνομα του Σπανού συζητήθηκε πολύ μεταξύ των στελεχών του ΑΚΕΛ –και όχι από όλους θετικά- φαίνεται πως στο κόμμα της αριστεράς τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει όνομα άλλο που να… «παίζει» πιο δυνατά για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις, στην Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το απόγευμα για συζήτηση της εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου που θα προτείνει για το προεδρικό χρίσμα τον Μάικ Σπανό, αναμένεται να συζητηθεί και δεύτερο όνομα, μόνο αν θεωρηθεί ότι αυτό είναι ικανό να σταθεί στα ίσα απέναντι από τον Σπανό στις κομματικές ομάδες βάσης.

Και όλα αυτά υπό το… βάρος της χθεσινής ανακοίνωσης Χρίστου, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από κομματικά στελέχη που τη θεώρησαν από ξεκάθαρη μέχρι και αχρείαστη τη δεδομένη στιγμή.

Πάντως τελικές αποφάσεις μετά τις κομματικές ομάδες βάσης και την επάνοδο στην Κεντρική Επιτροπή, θα ληφθούν σε παγκύπρια συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται μέχρι και τα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network