MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Να με Προσέχεις!» Εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία και ασφάλεια των παιδιών (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στην προστασία και ασφάλεια των παιδιών, με τίτλο «Να με Προσέχεις!», την οποία διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής, στην Λευκωσία, η Αστυνομία.

Την εκδήλωση αγκάλιασε το κοινό που παρευρέθηκε και είχε την ευκαιρία να τύχει ενημέρωσης και να συνομιλήσει με μέλη της Αστυνομίας για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, όπως οι κίνδυνοι και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία, καθώς και η οδική ασφάλεια και η καλλιέργεια οδικής συνείδησης.

Advertisement

Στο κοινό διανεμήθηκε έντυπο διαφωτιστικό υλικό, ενώ για τη ψυχαγωγία των παιδιών που με τις οικογένειες τους επισκέφθηκαν το περίπτερο της Αστυνομίας, διοργανώθηκαν διάφορες δραστηριότητες όπως χειροτεχνίες και ζωγραφική προσώπου.

Την όλη εκδήλωση κάλυψε με ζωντανή σύνδεση ο ραδιοφωνικός σταθμός ANT1 Radio. Σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1, από το χώρο της εκδήλωσης «Να Με Προσέχεις!», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Ανώτερος Υπαστυνόμος Χρίστος Ανδρέου, επεσήμανε τη συμμετοχή στην εκδήλωση, μελών της Αστυνομίας, εξειδικευμένων στα θέματα προστασίας και ασφάλειας των παιδιών και την ευκαιρία που δόθηκε στο κοινό να συνομιλήσει και να λάβει εξειδικευμένες συμβουλές στα θέματα αυτά.

Η προστασία και ασφάλεια των παιδιών αποτελεί πρώτιστο και κύριο μέλημα όλων μας και η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων της Αστυνομίας για ευαισθητοποίηση των πολιτών και της ευρύτερης κοινωνίας. Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι να στείλει το μήνυμα προς όλους μας για την ανάγκη των παιδιών να ζήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, προστατευμένα από απειλές όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο και οι τροχαίες συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά, για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να λαμβάνονται από όλους, αλλά και για τις δράσεις και μέτρα που λαμβάνει η ίδια η Αστυνομία, μέσω και των εξειδικευμένων τμημάτων της.

Σημαντικό ρόλο για την προστασία των παιδιών, μέσω της ορθής ανατροφής και διαπαιδαγώγησης τους, διαδραματίζει η οικογένεια. Απτή απόδειξη είναι και το ενδιαφέρον των πολιτών που παρευρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους, στην εκδήλωση Να Με Προσέχεις!, επιδεικνύοντας το απαραίτητο ενδιαφέρον να ενημερωθούν, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με τα εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας.

Από πλευράς της η Αστυνομία, μέσω των εξειδικευμένων τμημάτων της, όπως είναι το Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα εξειδικευμένα μέλη «Λειτουργοί Κοινωνικής Παρέμβασης» της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών και τα εξειδικευμένα στην οδική ασφάλεια μέλη του Τμήματος Τροχαίας, αλλά και μέσω του συντονισμού με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, φορείς και οργανώσεις, την ευρύτερη κοινωνία, καθώς και με το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, με αίσθημα ευθύνης θέτει ως προτεραιότητα την προστασία και ασφάλεια των παιδιών, ό,τι πιο ανεκτίμητο στη ζωή και στον τόπο μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network