MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας, ζητεί ο Κλάδος Υπαλλήλων

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Κλάδος των Υπαλλήλων του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι επιβάλλεται όπως το Κράτος ενισχύσει άμεσα το Τμήμα και τα συναρμόδια Κρατικά Τμήματα και Υπηρεσίες, με τους κατάλληλους ανθρώπινους πόρους και τον προβλεπόμενο εξοπλισμό και εκπαίδευση, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες τους να συνδράμουν ουσιαστικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Για την ενημέρωση του συνόλου των εργοδοτών και των αυτοεργοδοτουμένων προσώπων, τα οποία υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις τους ή χώρους εργασίας υπό την ευθύνη τους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, ο Κλάδος των Υπαλλήλων του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας επισημαίνει ότι οι έλεγχοι για θέματα κορωνοϊού διεξάγονται καθηκόντως από δημόσιους λειτουργούς διαφόρων Τμημάτων ή Υπηρεσιών του Δημοσίου. Επιπρόσθετα, από τον περασμένο Μάρτιο, έλεγχοι στις επιχειρήσεις διεξάγονται επίσης και από σημαντικό αριθμό ανέργων, οι οποίοι προσελήφθησαν πρόσφατα ως «ελεγκτές» για τα θέματα κορωνοϊού για καθορισμένη χρονική περίοδο.

Advertisement

Είναι κατανοητή, σημειώνεται η κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας στην Κύπρο και είναι ευπρόσδεκτη και επωφελής η ένταξη των ανέργων του τόπου μας σ’ αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι με τον κορωνοϊό.

Ο Κλάδος κρίνει παρά ταύτα σκόπιμο να τονίσει ότι το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας, είτε αφορά σε θέματα του κορωνοϊού είτε σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή του τεράστιου κεφαλαίου της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία, αποτελεί αρμοδιότητα μόνο των διορισμένων με βάση τη σχετική Νομοθεσία Επιθεωρητών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Οι Επιθεωρητές αυτοί είναι σε θέση να διεξάγουν το έργο αυτό με την ενδεικνυόμενη προσέγγιση, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τη βούληση για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι η συμμόρφωση του κάθε εργοδότη, για προστασία των εργοδοτουμένων του.

Επισημαίνεται ότι για την επιτυχή διεξαγωγή συστηματικών ελέγχων στους χώρους εργασίας για τα θέματα ασφάλειας και υγείας, σε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, απαιτείται συγκεκριμένη τεχνογνωσία, εμπειρία και αυστηρή τήρηση των καθορισμένων διαδικασιών. Τούτο προκύπτει και από το γεγονός ότι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθορίζει μέσω της Σύμβασης αρ. 81 για τα θέματα της Επιθεώρησης Εργασίας, ότι μόνο Δημόσιοι Λειτουργοί, επαρκείς σε αριθμό, με εξειδίκευση, κατάλληλα εφοδιασμένοι και εξουσιοδοτημένοι, με καθεστώς μονιμότητας, δύνανται να εκτελούν καθήκοντα επιθεώρησης.

Παράλληλα, η ενίσχυση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας θα επιτρέψει την επιθυμητή διαχρονική βελτίωση των επιπέδων Ασφάλειας και Υγείας σε κάθε χώρο εργασίας στον τόπο μας, που αποτελεί και την πάγια επιδίωξη της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network