MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ν’ ανοίξει το δρόμο σε μια ομοσπονδιακή λύση ελπίζει το ΚΚΔ για τη συνάντηση ηγετών 

Advertisement

Sponsored by exness

Σημαντική θεωρεί την αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών για τον καθορισμό του πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον του Κυπριακού και των Κυπρίων, ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Τζεμάλ Όζγιγιτ λέγοντας ότι «επιθυμία και προσδοκία είναι να είναι μια θετική συνάντηση και να ανοίξει το δρόμο για πρόοδο επί του εδάφους και μια ομοσπονδιακή λύση».

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγιγίτ στην γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο «προεδρικό» προχθές, λέγοντας ότι οι δηλώσεις που ακολούθησαν μετά από τον Τ/κ ηγέτη είναι ενδεικτικές για την ενότητα απόψεων που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τα θέματα πολιτικής ισότητας και αποτελεσματικής συμμετοχής στις αποφάσεις.

Πρέπει η συνάντηση των ηγετών να δημιουργήσει το έδαφος για να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια η τριμερής και η πενταμερής συνάντηση, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, σημειώνοντας ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι προς όφελος κανενός.

«Προσδοκία μας είναι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο. Ωστόσο αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και να μην είναι ανοικτού τέλους», ανέφερε.

Η λύση είπε, είναι μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, βασισμένη στην πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στο πλαίσιο Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου 2017 και το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες στον Τύπο ότι στην αυριανή συνάντηση ο Μουσταφά Ακιντζί θα προτείνει μια κοινή επιτροπή που θα στοχεύει να φέρει κοντά νέους μέσω του αθλητισμού, ο Τζεμάλ Οζγιγίτ ανέφερε πως ελπίζει ότι αυτή η πρόταση δεν θα τύχει αρνητικής απάντησης όπως εκείνη για τους υδρογονάνθρακες, αφού ανοίγει το δρόμο για να έρθουν οι νέοι πιο κοντά.

Για το φυσικό αέριο, ο πρόεδρος του ΚΚΔ είπε ότι το πιο σωστό θα ήταν οι Ε/κ να επαναξιολογήσουν την πρόταση για την κοινή επιτροπή που στοχεύει στην συνεργασία, και να την αποδεχθούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network