MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μυστήριο παραμένει η δυσοσμία στη Λευκωσία… Ψάχνουν την αιτία οι αρμόδιες υπηρεσίες

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονη δυσοσμία στη Λευκωσία – Μυστήριο παραμένει το από πού προέρχεται η δυσάρεστη οσμή που ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές τις πρωτεύουσας εδώ και λίγες ημέρες – Τι αναφέρει στη Cyprus Times η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα από πού πηγάζει τελικά η έντονη δυσοσμία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές της Πρωτεύουσας.

Advertisement

Το θέμα ανέδειξε το Κίνημα Οικολόγων αποδίδοντας το πρόβλημα στα χοιροστάσια και την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Μιλώντας στη Cyprus Times η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Έφη Ξάνθου ανέφερε ότι το πρόβλημα χρονίζει για τις κοινότητες, ωστόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο άγγιξε και τις αστικές περιοχές της πρωτεύουσας.

«Η έντονη δυσοσμία πιστεύουμε ότι προκύπτει από κτηνοτροφικές μονάδες και είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει πολλές κοινότητες απλά το τελευταίο Σαββατοκύριακο είναι κάτι που πήρε γεύση και η πρωτεύουσα, δηλαδή οι αστικές περιοχές».

Όπως τόνισε η κ.Ξάνθου «εμείς πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με την λάθος χωροθέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων και ειδικά σε συγκεκριμένες μονάδες που έπρεπε να έχουν μεταφερθεί από καιρό».

Διευκρινίζοντας ανέφερε ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς που έχει μεγάλες λίμνες διαχείρισης λυμάτων και η οποία προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στη περιοχή. Περιμέναμε με την ανάδειξη του θέματος στη βουλή περισσότερη ευαισθησία από τα αρμόδια τμήματα και διαχείριση του προβλήματος» είπε η κ.Ξάνθου.

Τμήμα Περιβάλλοντος και ΣΑΛ δεν γνωρίζουν την αιτία….

Με ανακοίνωση του χθες Τμήμα Περιβάλλοντος, αναφέρει ότι ακόμη δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί από που προέρχονται οι οσμές.

«Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πληροφορεί το κοινό ότι οι οσμές που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, δεν έχει διαπιστωθεί από που προέρχονται ούτε αν πρόκειται για οσμές που οφείλονται αποκλειστικά από αστικά λύματα ή από κτηνοτροφικές πηγές. Για το θέμα γίνεται διερεύνηση και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με την περιοχή της νεκρής ζώνης καθώς και με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για το θέμα το οποίο προέκυψε εξέδωσε και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας αναφέροντας ότι «το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι η δυσοσμία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του Αποχετευτικού Συστήματος».

Όσον αφορά κάποιες ικεσίες που γίνονται και αναφέρονται ότι η έντονη δυσάρεστη οσμή μπορεί να προέρχεται από τις κατεχόμενες περιοχές, ερωτηθείσα η κ.Ξάνθου ανέφερε ότι «ένα τέτοιο σενάριο είναι απομακρυσμένο καθώς ήταν πολύ έντονη η οσμή, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network