MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μυστικό δείπνο Αβέρωφ-Ακιντζί για το κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Θέματα που έχουν σχέση με τις προσπάθειες επανάναρξης του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού συζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δείπνο που είχε την περασμένη Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί – Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα  

Advertisement

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Νεοφύτου επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του Κυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου και του Τουρκοκυπριακού επιμελητηρίου, οι Πρόεδροι των οποίων παρέστησαν επίσης στο δείπνο. Ανέφερε επίσης ότι στο δείπνο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις δυο επιχειρηματικές κοινότητες.

Χαρακτηρίζοντας το κλίμα της συζήτησης απο αρκετά καλό μέχρι εξαίρετο, ο κύριος Νεοφύτου είπε οτι εξηγήσε οτι ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν είχε ιδέα για την τροπολογία που θα συζητείτο στους κανονισμούς για την αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία, κάτι που κατανόησε, όπως είπε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Είπε επίσης οτι επεσήμανε στον Μουσταφά Ακιντζί πως ο ΔΗΣΥ και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν άλλαξαν ξαφνικά πολιτική στο Κυπριακό εγκαταλείποντας την προσπάθεια για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και υποστηρίζοντας την ένωση με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμη οτι την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η πρότασή νόμου του κόμματος, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας θα έχει την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των επετείων, στις οποίες θα γίνεται αναφορά στα σχολεία.

Η πρόταση αυτή, πρόσθεσε, θα πάρει σειρά και θα οδηγηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες ενώπιον της Ολομέλεια της Βουλής.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ

Είναι πολύ καλά γνωστή η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι επιβάλλεται διάλογος για επίλυση του Κυπριακού και η παράταξή μας πολιτεύεται πάντα με γνώμονα μια πολιτική συμφωνία που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή και την σημερινή ανώμαλη κατάσταση στον τόπο μας.

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προσκλήθηκε και βεβαίως αποδέχτηκε την πρόσκληση και παρευρέθηκε σε δείπνο που οργάνωσαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ  και ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου, με συμμετοχή κα του Τουρκοκυπριακού ηγέτη κ. Μουσταφά  Ακκιντζί.

Αντικείμενο  αυτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ήταν μια γενικότερη προσπάθεια για αποκατάσταση κλίματος συνεννόησης και συμβολή στην προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΚΕΒΕ είναι προτιμότερο «να μιλά ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο».

Ασφαλώς το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το κυπριακό. Επρόκειτο, βεβαίως για μια άτυπη,  φιλική συνάντηση.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι η θέση μας είναι ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν και ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά αποκλίνει με οποιοδήποτε τρόπο από το συμφωνημένο πλαίσιο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιδιώκει πάντοτε μια αποδεκτή συμφωνία στο πλαίσιο των αποφάσεων των Η.Ε. για μια διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία.

Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι επιβεβλημένες και ο Πρόεδρος του κόμματος πραγματοποίησε,  πραγματοποιεί  και θα συνεχίσει να έχει όποιες επαφές μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος και στην αλληλοκατανόηση με σκοπό την επανέναρξη του διαλόγου. Στόχος  παραμένει να πετύχουμε την επανέναρξη του διαλόγου για  μια σωστή λύση του κυπριακού.

Πηγή:RIKNEWS/KΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network