MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μυλωνάς στη CT: Η επιμονή Λιλλήκα να είναι υποψήφιος με οδήγησε στην έξοδο

Advertisement

Sponsored by exness

«Η απόφαση μου να αποχωρήσω από τη Συμμαχία Πολιτών οφείλεται στη βασική μου διαφωνία με τον Γιώργο Λιλλήκα να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές», ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times ο Παύλος Μυλωνάς, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Advertisement

Και μίλησε για επιμονή από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα σε δική του υποψηφιότητα, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος του στρατηγικού μας στόχου, όπως είπε.

Την απόφαση του ανακοίνωσε νωρίτερα ο ίδιος, από το βήμα της Βουλής.

«Η απόφασή μου για αποχώρηση από τη Συμμαχία Πολιτών και συνέχιση της κοινοβουλευτικής μου πορείας ως ανεξάρτητος βουλευτής οφείλεται στη σοβαρότατη διαφωνία μου με την απόφαση του κύριου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές. Για μένα, υπέρτατος στόχος της πολιτικής μου δράσης ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και η αλλαγή στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης με τον τερματισμό της κομματοκρατίας σε όλους τους τομείς του βίου των πολιτών. Δηλαδή, η επαναφορά της ιδιότητας του πολίτη και όχι του πελάτη. Ακόμα, οι σοβαρότατες ευθύνες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, τόσο για την καταστροφή της οικονομίας όσο και για τη διαφθορά και την ατιμωρησία, καθώς επίσης και η συμπόρευσή τους στο Κυπριακό, δεν μπορούν να τύχουν οποιασδήποτε στήριξης ή ανοχής. Αυτές είναι οι διαχρονικές μου θέσεις, αυτές ήταν και προεκλογικά και μετεκλογικά και έτσι θα παραμείνουν. Δεν υπάρχουν για μένα θεόσταλτοι σωτήρες, αλλά συλλογικότητα, συστράτευση και ενότητα όλων των δυνάμεων για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί», ανέφερε ο Παύλος Μυλωνάς.

Δείτε το σχετικό βίντεο: Εναλλακτικά ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Συμμαχίας αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Γιώργο, Με την παρούσα θέλω να σε ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα της Συμμαχίας Πολιτών καθώς και από το κόμμα και τα συλλογικά του όργανα και να συνεχίσω την κοινοβουλευτική μου πορεία ως ανεξάρτητος βουλευτής. Η απόφαση της Συμμαχίας Πολιτών για κάθοδό σου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος, όπως γνωρίζεις, με βρίσκει απόλυτα αντίθετο. Σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας, είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω, καθώς μου είναι εντελώς αδύνατο να υποστηρίξω τέτοια σημαντική απόφαση η οποία δεν εξυπηρετεί, κατά τη γνώμη μου, την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τους στόχους των δύο μεγάλων κομμάτων στο Κυπριακό, και αντίθετα θεωρώ ότι υπό τις περιστάσεις δημιουργεί εμφανώς προϋποθέσεις αποτυχίας στην αναζήτηση μιας σωτήριας πορείας στο εθνικό θέμα. Σε ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας». 
Αυτούσια η τοποθέτηση της Συμμαχίας Πολιτών:

Ως Συμμαχία Πολιτών σεβόμαστε την απόφαση του κ. Μυλωνά να παραιτηθεί από το Κίνημα. Είναι πολιτικά ηθικό όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση της πλειοψηφίας ενός Κινήματος, να αποχωρεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε παρεκκλίναμε από τις αρχές μας.

Ήμασταν και παραμένουμε κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και δεν το διαπραγματευόμαστε γιατί πρόκειται για την επίσημη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ήμασταν και παραμένουμε αντιμνημονιακό Κίνημα. Δεν ψηφίσαμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί αύξηση των ανισοτήτων,  αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη  μερίδα του λαού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ήμασταν και παραμένουμε υπέρ της άμεσης και σωστής εφαρμογής του ΓΕΣΥ γιατί θεωρούμε εγκληματικό να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και κάποιοι να προωθούν τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Ήμασταν και είμαστε κατά των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού για τούτο και είμαστε οι μοναδικοί που δεν καταδεχτήκαμε να δώσουμε λίστες διορισμού για Ημικρατικούς οργανισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τουναντίον καταθέσαμε σωρεία Προτάσεων για πάταξη της κομματοκρατίας που είναι η πηγή της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ευχόμαστε τέλος στον κ. Μυλωνά καλή συνέχεια και τον ευχαριστούμε για τη σύντομη συνεργασία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network