MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μοίρασε μπουφάν «μόνο σε Ελληνόπουλα» Δημοτικού το ΕΛΑΜ και… ήρθε η ομόφωνη καταδίκη από τα κόμματα

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρά κομμάτων κατά ΕΛΑΜ – Ομαδική καταδίκη για την απόφαση του κόμματος να μοιράσει μπουφάν «μόνο σε Ελληνόπουλα» άπορων οικογενειών του στο Ά δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου – Ανησυχία, σειρά ερωτημάτων αλλά… και βολές κατά της Κυβέρνησης – Πώς απαντάει το ΕΛΑΜ

Advertisement

Σχεδόν όλα τα κόμματα καταδίκασαν την ενέργεια του Εθνικού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΑΜ) να μοιράσει μπουφάν «μόνο σε Ελληνόπουλα» άπορων οικογενειών στο Ά δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου, ενόψει των εορτών.

Στις ανακοινώσεις τους τα κόμματα χαρακτηρίζουν ρατσιστική την ενέργεια του ακροδεξιού κόμματος να διαχωρίσει τα παιδάκια με βάση την εθνικότητα τους ενώ κάποια εκ των κομμάτων ζητούν την επίσημη τοποθέτηση τόσο της Κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του το ΕΛΑΜ με ανακοίνωση του ανταποδίδει τα πυρά και μιλάει για ανήλεη επίθεση από κακεντρεχείς δημαγωγούς και διάφορους άλλους «καλοθελητές» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα ενώ σημειώνει ότι αν είναι αδίκημα η παροχή βοήθειας σε όσους ζουν στο όριο της φτώχειας, τότε το κόμμα δέχεται την καταδίκη και δηλώνει ένοχο.

Καταδικάζει με πυρά κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ

Η κυπριακή κοινωνία έχει μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ, αναφέρει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του στην οποία εκφράζει την έντονη καταδίκη μας και ανησυχία του σε σχέση με το περιστατικό που έγινε σε σχολείο της Γεροσκήπου.

«Το φασιστικό ΕΛΑΜ κατάφερε να διεισδύσει στο συγκεκριμένο σχολείο υπό το πρόσχημα της μεταφοράς βοήθειας στους μαθητές με στόχο την διασπορά ρατσιστικών συμπεριφορών και θέσεων».

Από το περιστατικό αυτό σημειώνει το κόμμα της αριστεράς προκύπτουν μερικά σοβαρά ζητήματα, τα οποία παρατίθενται παρακάτω:

  1. Πώς και γιατί επιτράπηκε στο ΕΛΑΜ να βρεθεί στο σχολείο; Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Συναγερμού – Αναστασιάδη είναι η μόνη κυβέρνηση σε όλη την Ευρώπη που συνδιαλέγεται πολιτικά με τέτοιου είδους ακροδεξιά μορφώματα και τους «νομιμοποιεί» στα μάτια της κοινωνίας.
  2. Πώς είναι δυνατό να αφήνεται το ΕΛΑΜ να διασπείρει εντός των σχολείων την ρατσιστική του ρητορική η οποία έρχεται σε αντίθεση με το βασικό σκοπό της παιδείας μας και τους πλείστους εκπαιδευτικούς μας στόχους;
  3. Πώς προστατεύονται χιλιάδες παιδιά στα σχολεία μας που προέρχονται από μεταναστευτική βιογραφία (που έχουν ένα ή και τους δύο γονείς να προέρχονται από το εξωτερικό) και γίνονται αντικείμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων;

Είναι θετικό ότι ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου αντέδρασε στην ενέργεια του ΕΛΑΜ, αναφέρει το ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αρκετό και πως το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις αλλά και να πάρει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά από ρατσιστικές ενέργειες και τον ρατσιστικό λόγο και θα προστατεύουν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα στα σχολεία μας.

Τέλος, η κυπριακή κοινωνία έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά της για το πού πραγματικά αποσκοπούν οι «δωρεές» του ΕΛΑΜ.

ΔΗΚΟ: Το ΕΛΑΜ επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο πραγματικό του πρόσωπο

Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ, αναφέρει στην ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα, λέγοντας ότι η ενέργεια του ακροδεξιού κόμματος επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο, το οποίο στο βωμό της προσέλκυσης ψήφων δια της παραπλάνησης, διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη.

«Η δωρεά ρουχισμού σε σχολείο, μόνο για τα ελληνόπουλα, όπως το ίδιο το ΕΛΑΜ διακήρυξε, αποτελεί ντροπή, πρώτα απ’ όλα για το λαό μας, ο οποίος, όταν κάνει αγαθοεργίες, δεν ξεχωρίζει φυλή και χρώμα. Ο Ελληνισμός, από τα βάθη των αιώνων και ο Χριστιανισμός, όταν προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας, δεν θέτουν κριτήρια την εθνικότητα και τη θρησκεία, πόσο μάλλον, όταν είναι παιδιά αυτά που χρειάζονται τη βοήθεια μας».

Για το Δημοκρατικό Κόμμα και μόνο η αναφορά του ΕΛΑΜ σε «μπουφάν για τα ελληνόπουλα», αποτελεί όνειδος για τον τόπο μας και ρατσιστική συμπεριφορά του χειρίστου είδους.

Οικολόγοι: Ποιος τους έδωσε την άδεια;

Καταδικαστέα η πράξη του ΕΛΑΜ να δωρίσει μπουφάν «μόνο» σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου διαχωρίζοντας τα παιδιά με το χείριστο τρόπο χρησιμοποιώντας και ψευδώς  τον Σύνδεσμο Γονέων ότι είχε δώσει την έγκριση του για αυτή την ενέργεια, αναφέρει και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Μάλιστα το Κίνημα στην ανακοίνωση του θέτει και σειρά ερωτημάτων για το κατά πόσο τυχαία επέλεξαν την παγκόσμια ημέρα μετανάστη για να το κάνουν αυτό, πως και ποιος την επέτρεψε αλλά και ποιος έδωσε άδεια να δοθούν τα μπουφάν «μόνο» σε ελληνόπουλα.

Αναμένουν την τοποθέτηση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης πάνω στο θέμα που προς το παρόν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δείχνουν αμηχανία και κωφεύουν.

ΕΔΕΚ: Καταδικαστέα και κατακριτέα η πράξη «όνειδος» του ΕΛΑΜ

Η πράξη «όνειδος» στην οποία κατέφυγε το ΕΛΑΜ όπου διαχώρισε τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου σε ελληνόπουλα και μη ώστε να τους παραχωρήσει μπουφάν, είναι καταδικαστέα και κατακριτέα, αναφέρει και το σοσιαλιστικό κόμμα.

«Καμία όμως έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η συμπεριφορά αφού προέρχεται από ένα κόμμα που η ρατσιστική του νοοτροπία έχει επιβεβαιωθεί πολλαπλώς. Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνεται και από το ότι το ΕΛΑΜ είναι ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταδικάσει τη Χούντα των Αθηνών και την προδοσία που διέπραξε σε βάρος της πατρίδας μας».

Για ένα σοσιαλιστικό κόμμα, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζεστασιά, στη μάθηση, στη φροντίδα και στην αγάπη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκευτικής και εθνοτικής προέλευσης. «Αυτό προτάσσει ο σοσιαλισμός και ο ουμανισμός, αυτό προτάσσει η παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού».

Τέλος, τονίζει ότι η πράξη του ΕΛΑΜ ντροπιάζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού.

Αλληλεγγύη: Η επιλεκτική φιλανθρωπία είναι ρατσισμός χειρίστου είδους

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους με γραπτή της δήλωση καταδικάζοντας τη κίνηση «φιλανθρωπίας» του ΕΛΑΜ.

«Επιλεκτική εκδήλωση φιλανθρωπίας δεν νοείται ούτε σε ενήλικες, πόσο μάλλον σε παιδιά. Πρόκειται για ρατσισμό χειρίστου είδους».

Καταδικάζει η Συμμαχία και αναμένει επίσημη τοποθέτηση Χαμπιαούρη

Η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «η λεγόμενη πράξη αγάπης του ΕΛΑΜ, να μοιράσει μπουφάν μόνο σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών στο δημοτικό Γεροσκήπου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρατσιστική πράξη απέναντι σε παιδιά».

Ως Συμμαχία Πολιτών δεν αποδέχονται τον διαχωρισμό παιδιών ή ενηλίκων αναλόγως καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας ή άλλων κριτηρίων και αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η απάντηση του ΕΛΑΜ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση στην οποία απαντάει στους επικριτές του κάνοντας λόγο για επίθεση από κακεντρεχείς δημαγωγούς και διάφορους άλλους «καλοθελητές» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Χαρακτηρίζει ανήλεη την επίθεση που δέχεται σε πολλά ΜΜΕ και θεωρεί πως «οφείλει να απαντήσει σε όλους τους κατήγορούς του, που εξυπηρετούν ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, το σαθρό παλαιοκομματικό κατεστημένο, καθώς, το Κίνημά μας δεν έμαθε, ούτε θα μάθει ποτέ να τα «παίρνει», διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά, βολέματα και σκοτεινές συμφωνίες.

»Αντιθέτως, εμείς μάθαμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας, καθημερινά και όχι προεκλογικά, για να παρέχουμε βοήθεια σε άπορους συμπατριώτες μας.

Αν είναι αδίκημα η παροχή βοήθειας σε όσους ζουν στο όριο της φτώχειας, να δίνουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, σχολική ύλη, μπουφάν και τσάντες σε άπορους μαθητές, να καλύπτουμε ιατρικές εξετάσεις, να δωρίζουμε πυροσβεστικά συστήματα σε διάφορες κοινότητες και άλλα πολλά, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ…».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network