MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Λάρνακας και Phnom Penh

Advertisement

Sponsored by exness

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Λάρνακας και Phnom Penh – Σκοπός της επίσκεψης «ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων»

Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς, υπέγραψαν ο Δήμος Λάρνακας και η Phnom Penh, πρωτεύουσα του Βασίλειου της Καμποτίας.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μετά από πρόσκληση του Khuong Sreng, Κυβερνήτη της πόλης Phnom Penh, πρωτεύουσας του Βασιλείου της Καμποτίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην χώρα, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους από τη Λάρνακα».

Σκοπός της επίσκεψης «ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν ο Επίτιμος Πρόξενος του Κράτους του Βασιλείου της Καμποτίας στην Κυπριακή Δημοκρατία Χριστόφορος Λάρκος και ο διαμεσολαβητής Salah Essa, Γραμματέα του Κράτους του Βασιλείου της Καμποτίας».

Κατά τη συνάντηση «με τον Κυβερνήτη της πρωτεύουσας του Βασιλείου της Καμποτίας, υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων με στόχο την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς που θα προάγει τις αξίες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων».

Σημειώνεται ότι «κατά την παραμονή της κυπριακής αποστολής στο Βασίλειο της Καμποτίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, τον Πρόεδρο και Μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Καμποτίας, το ΕΒΕ της Αμερικής, το ΕΒΕ της Ευρώπης και μεγάλους Ομίλους Ιδιωτικών Εμπορικών και Επενδυτικών Εταιρειών. Ακόμα έγιναν συναντήσεις και με το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας, όπου έγινε παρουσίαση από το Δήμαρχο Λάρνακας για την πόλη της Λάρνακας».

Κατά τις συναντήσεις «αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις για διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως τα οικονομικά, εμπορικά και άλλα θέματα. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, εμπορίου και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ θα επιδιωχθεί επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων ο τουρισμός, το εμπόριο και οι επενδύσεις, η εκπαίδευση, οι πολιτιστικές ανταλλαγές και η οικονομική διπλωματία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η πόλη Phnom Penh έχει ήδη υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας και Αδερφοποίησης με πολλές άλλες πρωτεύουσες και πόλεις όπως το Παρίσι (Γαλλία), το Πεκίνο (Κίνα), το Long Beach (Καλιφόρνια) και την Providence (Rhode Island).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network