MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μνημόνιο συνεργασίας για το διασυνοριακό έγκλημα υπέγραψαν Κύπρος – Αίγυπτος

Advertisement

Sponsored by exness

Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου και Αιγύπτου στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, υπεγράφη την Πέμπτη Μνημόνιο Συναντίληψης στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Λευκωσία.

Advertisement

Το Μνημόνιο Συναντίληψης, το οποίο υπέγραψαν ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και ο Γενικός Κατήγορος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Nabeel Sadek, προνοεί τη συνεργασία των δύο Νομικών Υπηρεσιών σε θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και άλλων συναφών θεμάτων.

Σε δηλώσεις τους μετά την τελετή της υπογραφής του Μνημονίου, ο Αιγύπτιος Γενικός Κατήγορος, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία για τη θερμή υποδοχή, σημείωσε ότι η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί την αφετηρία για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπηρεσιών.

Σκοπός της συνεργασίας, είπε, είναι ο συντονισμός για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας αντιμετώπισης των φαινομένων της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων συναφών αδικημάτων. Ο κ. Sadek εξήρε, επίσης, τη σημασία που έχει αυτήν την περίοδο η συνεργασία μεταξύ των χωρών για καταπολέμηση των εγκληματικών φαινομένων στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Κατήγορος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα λογικό και θετικό αποτέλεσμα για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εδώ και χρόνια. Τέλος, σημείωσε ότι η υπογραφή αυτού του Μνημονίου αποδεικνύει τη θέληση της Κύπρου να συνεργαστεί και με την Αίγυπτο για τη συντονισμένη αντιμετώπιση σοβαρών αδικημάτων.

Από πλευράς του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ευχαριστώντας τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ανέφερε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα στοχεύει και αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο νομικών υπηρεσιών και των δύο χωρών, ειδικότερα στον τομέα της καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος.

Αναφερόμενος στις πρόνοιες του Μνημονίου, ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τη διαφθορά, το γενικότερο οικονομικό έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη διακίνηση πολιτιστικού πλούτου από τη μια χώρα στην άλλη και συναφή θέματα.

«Είμαι σίγουρος ότι η εφαρμογή στην πράξη των προνοιών του Μνημονίου θα οδηγήσει σε μια πολύ πιο αποτελεσματική από κοινού καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στους τομείς που έχω αναφέρει. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ως Κυπριακή Δημοκρατία και Νομική Υπηρεσία, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Τέλος, ο κ. Κληρίδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Αιγύπτου για την πρωτοβουλία του να αρχίσει η συνεργασία των δύο Υπηρεσιών, μια πρωτοβουλία που έτυχε θερμής αποδοχής από τη Νομική Υπηρεσία της Κύπρου και η οποία κατέληξε στην υπογραφή του Μνημονίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network