MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μητροπολίτης Πάφου: «Δεν υπάρχει 1ος ή 2ος… άλλα τα κριτήρια του λαού κι άλλα των ιεραρχών» (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Τη δεύτερη θέση στο τριπρόσωπο εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Πάφου – «Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος… άλλα τα κριτήρια του λαού κι άλλα των ιεραρχών» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Με ποσοστό 18,39% ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξασφάλισε τη 2η θέση του τριπρόσωπου για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου.

Advertisement

Ο τοποτηρητής του θρόνου μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων προέβη σε δηλώσεις από την Αρχιεπισκοπή, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, πως οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με διαφάνεια χωρίς να υπάρχουν σκιές.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ευχαρίστησε το λαό που με πολύ νηφαλιότητα προσήλθε στις κάλπες αλλά και όλους τους υποψηφίους οι οποίοι έδειξαν ένα ανώτερο και βοήθησαν ώστε οι εκλογές να γίνουν χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Παράλληλα ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που κάλυψαν την διαδικασία χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και χωρίς να δημιουργηθεί η υποψία ότι πήρατε το μέρος του ενός ή του άλλου.

Σημείωσε δε, πως θα περιμένουν να περάσουν οι 3 μέρες που προβλέπει το καταστατικό, για να διαφανεί αν θα υπάρξουν ενστάσεις και έπειτα θα συνέλθει η σύνοδος, θα επικυρώσει το τριπρόσωπο και θα ορίσει μέρα εκλογής του Αρχιεπισκόπου.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Πάφου απάντησε πως «δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος. Το καταστατικό έχει μια φιλοσοφία και επιτρέπει στο λαό να στείλε στη Σύνοδο τους 3 εκλεκτούς του. Και απ’ εκεί και πέρα η Σύνοδος ξεκινά να επιλέξει εκείνο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί περισσότερο και τον οποίο θεωρεί κατάλληλο. Άλλα τα κριτήρια του λαού και άλλα των ιεραρχών. Επομένως δεν μπορώ να πω αν είμαι ο πρώτος ή ο δεύτερος ή ο τρίτος…».

Κληθείς να σχολιάσει αν έχει έρθει σε επαφή με άλλους ιεράρχες, απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τι θα γίνει;

Protathlima