MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μηνύματα ειρήνης από τις κυρίες Αναστασιάδη-Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό φέτος, ευχύθηκαν η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη και η σύζυγος του Μουσταφά Ακιντζί, Μεράλ – Έστειλαν μηνύματα ειρήνης σε δικοινοτική συναυλία στη Λευκωσία…

Advertisement

Την ευχή όπως εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό φέτος, εξέφρασε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η οποία μαζί με την σύζυγο του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μεράλ, παρευρέθηκαν απόψε στη συναυλία νεαρών μουσικών ταλέντων από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, στο Θέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία.

Σολίστ στη συναυλία ο Wolfgang Schroeder, βιολί, και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο Γιώργος Κουντούρης.

“Είναι μεγάλη η χαρά μας να είμαστε εδώ γι` αυτό το κονσέρτο με την Μεράλ,” είπε η κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα από τα πολλά βήματα που μας ωθούν μαζί για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

“Πιστεύω ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά και ότι είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος μας. Η ευχή μου είναι να έχουμε λύση στο πρόβλημα φέτος”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Μεράλ Ακιντζί είπε πως οι γυναίκες ως μέρος του πληθυσμού έχουν την ανάγκη για ευκαιρίες ώστε να δώσουν όλη τη δύναμη, γνώση και ενθουσιασμό τους για την επίλυση του Κυπριακού.

Η κ. Μεράλ ευχαρίστησε τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, που έθεσε υπό την αιγίδα της τη συναυλία καθώς και τους νεαρούς μουσικούς.

Σε χαιρετισμό της η Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Ανδρούλλα Βασιλείου είπε πως “θέλουμε να ελπίζουμε ότι η λύση του Κυπριακού και η επανένωση του νησιού μας δεν είναι μακριά. Για να μπορέσει όμως η λύση που θα συμφωνηθεί να εδραιωθεί και να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου δεν θα είναι αρκετή η πολιτική βούληση και η συνεργασία της πολιτικής μας ηγεσίας”.

Θα πρέπει, σημείωσε, να δημιουργηθεί από τώρα το κατάλληλο κλίμα μεταξύ του λαού μας. Θα πρέπει όλοι μας, και πρώτιστα οι νέοι μας να πιστέψουν στη λύση και στην ειρηνική συμβίωση και συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μαζί θα μπορέσουμε να εργαστούμε και να δημιουργήσουμε το κοινό μας μέλλον, την κοινή μας πατρίδα Κύπρο.

Έχουμε την πεποίθηση, συνέχισε, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων από τώρα, μέσω των διαφόρων μορφών τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών και της ποίησης, προσφέρει ένα θαυμάσιο μέσο για τη δημιουργία αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Είναι γι` αυτό το λόγο, είπε, που έχουμε ενθαρρύνει και στηρίξει αρκετές τέτοιες εκδηλώσεις και που προγραμματίζουμε ακόμα περισσότερες στο εγγύς μέλλον. Πιστεύουμε δε ότι η συμμετοχή όσων περισσοτέρων πολιτών στις εκδηλώσεις αυτές θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, πρόσθεσε.

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε τη χαρά της και καλωσόρισε όλους στην ειδική μουσική βραδιά όπου Ε/κ και Τ/κ ταλαντούχοι νέοι θα εκτελέσουν ένα από τα ωραιότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου του Αντόνιο Βιβάλντι “Οι Τέσσερις Εποχές”.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, προβάλλονταν φωτογραφίες παρμένες από Ε/κ και Τ/κ φωτογράφους για τις ομορφιές του νησιού μας στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, σημείωσε, είναι με μεγάλη χαρά που στήριξε και έθεσε υπό την αιγίδα της τη συναυλία. Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης και από τις δύο κοινότητες.

Σε χαιρετισμό του εξάλλου, ο Συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό Κανί Κανόλ είπε πως “η Επιτροπή και εμείς συνειδητοποιούμε πλήρως το ρόλο που έχει η τέχνη, οι καλλιτέχνες και ιδιαίτερα οι νέοι καλλιτέχνες για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού και φωτεινού μέλλοντος ισότητας”, όπως αναφέρεται στη μετάφραση της ομιλίας του στην ελληνική γλώσσα.

“Είναι ακριβώς έτσι που χαιρετίζουμε σήμερα με μεγάλο ενθουσιασμό τον κόπο και την προσπάθεια που έγινε γι` αυτή την ωραία συναυλία για την οποία δούλεψαν από κοινού νέοι μουσικοί των δύο κοινοτήτων, προσθέτοντας τις οικουμενικές αξίες της τέχνης”, σημείωσε.

Χαιρέτισε επίσης, και όλους τους φωτογράφους από τις δύο κοινότητες, οι οποίοι συνέβαλαν στην εκδήλωση

“Είμαστε αποφασισμένοι παρά τις δυσκολίες να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις με στόχο όλοι οι πολίτες να έχουν μια ισότιμη και ευτυχισμένη ζωή σε μια βιώσιμη, μόνιμη ομοσπονδία με την επανένωση της πατρίδας μας”, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη μετάφραση στα ελληνικά.

Στη συναυλία παρέστη επίσης, μεταξύ άλλων, και ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network