MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μια δασκάλα με κορωνοϊό βρήκε το θάρρος να μιλήσει… «Το βιώνω από πρώτο χέρι». Ενήμεροι οι συνάδελφοι της

Advertisement

Sponsored by exness

Δασκάλα διαγνώσθηκε με κορωνοϊό – «Ενημερώθηκαν δάσκαλοι και μαθητές που ήρθαν σε επαφή μαζί της» – Θετικοί σε κορωνοϊο και οι γονείς της που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – Το μήνυμα της ίδιας μέσα από ανάρτηση της

Ο κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα μας αλλάζοντας τη ριζικά. Τα κρούσματα στο νησί ολοένα και αυξάνονται θέτοντας μας όλους υποψήφιους ασθενείς. Μέχρι και αυτή τη στιγμή η Κύπρος μετράει 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μεταξύ αυτών και μία δασκάλα, η οποία σε ανάρτηση της στο facebook αποφάσισε να γνωστοποιήσει ότι είναι θετική στον ιό στέλνοντας τα δικά της μηνύματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπου, ο οποίος μίλησε στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές που ήρθαν σε επαφή με την εν λόγω εκπαιδευτικό έχουν ενημερωθεί και έχουν τεθεί σε περιορισμό.

«Ναι, είναι εδώ. Το βιώνω από πρώτο χέρι και είμαι καλά»

Στην ανάρτηση της εκπαιδευτικός αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής διαγνώσθηκε και αυτή με τον περίφημο, όπως τον χαρακτήρισε, κορωνοϊό. «Ήθελα να το μοιραστώ για να πω ότι ναι, είναι εδώ. Το βιώνω από πρώτο χέρι και είμαι καλά».

Η ίδια, όπως εξήγησε, βρέθηκε θετικοί καθώς αρχικά είχαν διαγνωσθεί οι γονείς της, που όπως είπε, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όταν παρουσίασαν συμπτώματα, όταν επέστρεψαν από ταξίδι που πραγματοποιήσαν στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους.

Οι γονείς της, που όπως σημείωσε, διαμένουν σε ορεινή περιοχή την ενημέρωσαν για τα συμπτώματα ωστόσο δεν της πέρασε από το μυαλό ότι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό καθώς, όπως συμπλήρωσε, εκείνη την περίοδο στην Αθήνα υπήρχαν μόλις δύο κρούσματα και έτσι δεν τους δόθηκαν καθόλου συστάσεις.

Όταν ο ιός έφθασε στην Κύπρο και τα σχολεία έκλεισαν τότε η ίδια να ανησυχεί. «Θορυβήθηκα, ανησύχησα και επιλήφθηκα αμέσως. Κατά τη διαδικασία ώσπου να φτάσουμε στην διάγνωση, περάσαμε διάφορα. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα όχι και τόσο καλά σημεία. Θα αναφερθώ στα φωτεινά. Ένας άνθρωπος, Σεραφείμ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ) απάντησε τη γραμμή 1420 και με όλη του την ανθρωπιά και ενσυναίσθηση που τον διακατέχει, επιλήφθηκε άμεσα του θέματος».

Στάλθηκε ασθενοφόρο στην περιοχή, όπως ανέφερε, που διαμένουν οι γονείς της. «Σε δυο ανθρώπους καταταλαιπωρημένους από την ασθένεια αλλά και από την αναλγησία και παραπληροφόρηση κάποιων. Στη συνέχεια, άνθρωποι που εργάζονται στο Υπουργείο Υγείας, πάλι με ανθρωπιά, συμπόνοια, ασχολήθηκαν με το θέμα, μας μίλησαν πολλές φορές, χωρίς να σκεφτούν κόπο, χρόνο…».

Αμέσως μετά ενημερώθηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με τα δύο κρούσματα, μεταξύ αυτών και η εκπαιδευτικός που παρόλο που, όπως σημείωσε, ήταν ασυμπτωματική βρέθηκε θετική στον ιό.

«Βγήκα και θετική, χωρίς να έχω παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, ειδικά τις μέρες που πήγα στη δουλειά μου και συναντήθηκα με φίλες μου. Άθελά μου, ίσως μετέδωσα τον ιό και παρακάτω…Και απολογούμαι! Γι΄αυτό και η σημερινή ανάρτηση. Μπορεί να νιώθουμε απολύτως καλά αλλά να είμαστε θετικοί. Γι΄ αυτό μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε επαφές με τους λατρεμένους μας παππούδες και γιαγιάδες. Ναι, είναι εδώ ο ιός. Όμως είμαστε καλά, αναλαμβάνουμε δράση. Εγώ ως εκπαιδευτικός, θα κάμω ό,τι μπορώ για τους μαθητές μου όσον αφορά στο μαθησιακό κομμάτι όμως μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στο κράτος όπου και με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «η διδασκαλία σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθίσταται με εφαρμογές, διαδίκτυο κ.λ.π.(και αυτά έχουν την αξία τους) όμως η διδασκαλία είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις. Είναι ο άνθρωπος, η ψυσιή, η αλληλεπίδραση… Όμως, παρά τίποτε, ας είναι κι έτσι. Προτεραιότητα τώρα, έχει η υγεία όλων μας. Εύχομαι σε όλους μέσα από την καρδιά μου Καλή Υγεία! Θα περάσει κι αυτό»!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network