MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μία ακόμα μέρα σε κλοιό κακοκαιρίας

Advertisement

Sponsored by exness

Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι – Στο κίτρινο το επίπεδο επικινδυνότητας – Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή – Στους 19 η θερμοκρασία

Advertisement

Παραμένει σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται σε πολλές περιοχές ανά το παγκύπριο.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε αρκετές ζημιές τις οποίες άφησαν στο πέρασμά τους τα ακραία φαινόμενα, με την εικόνα ωστόσο, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίας να χαρακτηρίζεται καλύτερη από προηγούμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική υπηρεσία σημειώνει ότι από τις 06.00 χθες μέχρι και σήμερα ανταποκρίθηκε συνολικά σε 69 κλήσεις παγκύπρια λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Οι 49 κλήσεις αφορούσαν την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και οι υπόλοιπες 20 αφορούσαν τις υπόλοιπες Επαρχίες με τις περισσότερες (17) την Επαρχία Λευκωσίας.

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγεια κατοικιών, υποστατικών ξενοδοχείων , ρυμούλκηση οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, διασώσεις ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα στα οχήματα τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις .

Στο έργο ανταποκρίσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλε η Αστυνομία καθώς επίσης και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας και των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Στο κίτρινο το επίπεδο επικινδυνότητας

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αλλά σύντοµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έθεσε το επίπεδο επικινδυνότητας στο Κίτρινο.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σταδιακή βελτίωση αναµένεται µετά το µεσηµέρι.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σαββατοκύριακο περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά ενώ τοπικά, κυρίως στα ορεινά, πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network