MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετράει τις «πληγές» της η Πάφος – Η βροχή ξεσκέπασε τα προβλήματα

Advertisement

Sponsored by exness

Τεράστιες οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές καταστροφές άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν, χθες, την πόλη και επαρχία της Πάφου – Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους , παρασύροντας οχήματα μεταξύ αυτών και περιπολικό της αστυνομίας –  Πλημμύρισαν υποστατικά και πολυτελές ξενοδοχείο – Δρόμοι έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων – Έκλεισε και ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού — Πάφου

Advertisement

Μόνο χαμόγελα δεν έφερε στους Παφίτες η χθεσινή βροχόπτωση που έπληξε την πόλη τους καθώς με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να μετράνε ζημιές. Από την πρώτη κιόλας μπόρα έδειξε ότι η πόλη που έχει επιλεχθεί για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 έχει να αντιμετωπίσει τις κακοτεχνίες που έγιναν στο αποχετευτικό της σύστημα.

Πληρώνουν τις «αμαρτίες» του ΣΑΠΑ

Το σύστημα απορρόφησης ομβριών, έργο της δεύτερης φάσης του ΣΑΠΑ, δε μπορούσε να απορροφήσει τα νερά από τη βροχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πίεση στους διπλανούς οχετούς των λυμάτων. Από την υπερβολική πίεση άνοιξαν οι οχετοί και πλημμύρισε η τουριστική περιοχή. Τα ορμητικά νερά εισχώρησαν εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή ενώ δε γλίτωσαν ούτε κέντρα και καταστήματα προκαλώντας τους ανυπολόγιστες ζημιές.

Καταστροφή επήλθε και στο φυσικό περιβάλλον καθώς περίπου 1000 τόνοι από λύματα έχουν χυθεί στη θάλασσα περιοχή Ποσειδώνος.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Πάφου είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χείμαρρους παρασύροντας οχήματα, μεταξύ αυτών και ένα περιπολικό.

Μετράνε πληγές και στην επαρχία

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν τα χωριά Κούκλια, Μαντριά, Τίμη και Αχέλια τα οποία από χθες λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκε πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης τους.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε οδηγός όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε επίσης από τα νερά στην υπόγεια γέφυρα στην είσοδο της κοινότητας Μαντριών και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του.

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αγία Βαρβάρα ενώ ζημιές υπήρξαν και σε άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με κάποιους από τους κτηνοτρόφους να βλέπουν τα ζώα τους να πεθαίνουν.

Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού — Πάφου

Κατολίσθηση σημειώθηκε και στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα του να παραμείνει κλειστό για την τροχαία κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις, για περισσότερες από πέντε ώρες.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονταν σε πλήρη συντονισμό και κινητοποίηση για ομαλοποίηση της κατάστασης. 

Ζητούσαν βοήθεια οι κάτοικοι στη Γεροσκήπου

Από τη δύναμη της φύσης δε γλίτωσε ούτε η Γεροσκήπου καθώς πλημμύρισε η κεντρική της πλατεία αλλά και υποστατικά. Σε αρκετές περιπτώσεις προκλήθηκε αναστάτωση καθώς έντρομοι οι κάτοικοι ζητούσαν με λυγμούς βοήθεια βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. «Θύματα» της κακοκαιρίας και δύο οχήματα επάνω στα οποία έπεσαν δέντρα ευτυχώς χωρίς να υπάρξει ανθρώπινη απώλεια.

Σε απόγνωση ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου

Με επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Μάριος Αθανασίου ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να περιοριστούν  οι ζημιές που παρατηρούνται στο δήμο κάθε φορά που υπάρχουν παρόμοια καιρικά φαινόμενα.

Στην ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δεν είναι η πρώτη φορά που οι πρώτες βροχές, φέρνουν στο φως και την αδυναμία του Δήμου Γεροσκήπου, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση αλλά και να προβεί σε όλα τα δέοντα μέτρα, προκειμένου το φαινόμενο να περιοριστεί στο μέγιστο βαθμό».

Ενώ τέλος ο Δήμαρχος αναφέρει ότι ψες από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network