MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μέτρα κατά της ηχορύπανσης στην Αγία Νάπα

Advertisement

Sponsored by exness

Μέτρα κατά της ηχορύπανσης από τα κέντρα αναψυχής της Αγίας Νάπας – Προωθούνται για την προστασία των επισκεπτών – Στηρίζει την κίνηση ο Σύνδεσμος κέντρων αναψυχής

Advertisement

Στη πρόληψη μέτρων κατά της ηχορύπανσης από τα κέντρα αναψυχής θα προχωρήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Η προστασία των τουριστών και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, προωθείται από τον Δήμο της Αγίας Νάπας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε τους τελευταίους μήνες στην ετοιμασία χαρτών ήχου, αφού προηγήθηκαν μετρήσεις, προσομοιώσεις και αρκετές αναλύσεις. Κάθε υποστατικό θα λάβει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα όρια του ήχου του και τις τεχνικές λεπτομέρειες τα οποία θα είναι και οι όροι των αδειών λειτουργίας του».

Εξήγησε ότι «κάθε υποστατικό που εκπέμπει ήχο θα πρέπει πριν την έκδοση άδειας λειτουργίας του να υποβάλει ακουστική μελέτη στην οποία θα αναλύεται το πώς θα ακολουθήσει το όριο που του δίδεται. Ταυτόχρονα θα προνοείται και η εγκατάσταση κόφτη έντασης ήχου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε πως «θα υπάρχουν και οι σχετικοί έλεγχοι από τον Δήμο Αγίας Νάπας για την τήρηση των ορίων αυτών. Η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιείται στη βάση όσων εφάρμοσε ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος έλυσε αρκετά προβλήματα στο κέντρο σε σχέση με την ηχορύπανση».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο τουρισμός και οι χιλιάδες κόσμου που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αγία Νάπα πρέπει να προστατευθούν. Υπάρχει πρόβλημα με την ηχορύπανση και μέχρι να βρεθεί και να ψηφιστεί μια σωστή νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, εμείς οφείλουμε να βρούμε άλλες λύσεις».

Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι «η πρόταση για μείωση της ηχορύπανσης, η οποία έχει και τη στήριξη των Συνδέσμων των κέντρων αναψυχής, θα έχει θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο βήμα έχει γίνει και τώρα προχωρούμε με την υλοποίηση της πρότασης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal