MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεταβαίνει στη Μόσχα ο ΥΠΕΞ… Συνάντηση με Λαβρόφ στην ατζέντα

Advertisement

Sponsored by exness

Στη Μόσχα θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα συζητηθεί και το Κυπριακό, μεταξύ άλλων διεθνών, περιφερειακών και διμερών θεμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Advertisement

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, που όπως αναφέρεται πραγματοποιείται ενόψει και της ανάληψης από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι το Μάιο του 2017, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Σεργκέϊ Λαβρόφ.

“Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στη Ρωσία, αναμφίβολα, θα ενισχύσει τη συνεργασία και θα φέρει τις δύο χώρες και τους λαούς τους πιο κοντά,” σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφέρεται επίσης ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται στη βάση της παραδοσιακής ατμόσφαιρας φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας, όπως επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2015 και τις συνομιλίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και από την επίσκεψη του Σεργκέϊ Λαβρόφ στην Κύπρο το Δεκέμβριο του 2015.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη συνεχή επαφή των δύο χωρών σε διάφορους τομείς και σημειώνεται ότι υπάρχουν τακτικές ανταλλαγές απόψεων σχετικά με τα τρέχοντα θέματα διμερών σχέσεων, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα.

`Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Κασουλίδη-Λαβρόφ θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι διμερείς σχέσεις, διεθνή θέματα και οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ.

Το Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή θα βρίσκονται επίσης στην ατζέντα των συνομιλιών.

Αναφέρεται ότι οι θέσεις των δύο χωρών σε πολλά θέματα είναι πανομοιότυπες ή και παρόμοιες σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ και το ρόλο των ΗΕ στις διεθνείς σχέσεις.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας από την ΕΕ το εμπόριο και η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών έχουν μειωθεί και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης μέσω της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη συνεργασία με την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με βάση στοιχεία της τράπεζας της Ρωσίας από τον Ιανουάριο του 2016 οι άμεσες επενδύσεις από την Κύπρο στη ρωσική οικονομία ήταν 94.5 δις δολάρια και οι αντίστοιχες ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο ανέρχονταν σε 92.2 δις δολάρια. Προστίθεται ακόμη ότι από τα τέλη Ιουνίου, 365,000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν το νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network