MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεταρρύθμιση ΤΑ και Κυπριακό συζήτησαν Χάσικος – Γαλανός

Advertisement

Sponsored by exness

Τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν σε ανεπίσημη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αλέξης Γαλανός.

Advertisement

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσει, παρόλο ότι άλλαξαν τα χρονοδιαγράμματα» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών για το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά από τη συνάντηση με τον κ. Γαλανό.

Πρόσθεσε ότι η Βουλή ζήτησε από το Υπουργείο τους κανονισμούς μέχρι το Μάρτιο και «εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να έχουν πάει στη Βουλή, έτσι ώστε να μην υπάρχει απολύτως τίποτε που να παρεμποδίζει την ψήφιση της μεταρρύθμισης, από τη Βουλή».

Ο κ. Χάσικος σημείωσε ότι σχεδόν όλοι οι προϋπολογισμοί των Δήμων είναι ισολογισμένοι, προσθέτοντας πως το θέμα είναι τι υπηρεσίες παρέχουν οι Δήμοι έναντι αυτών των χρημάτων.

«Διότι αν η προσπάθεια είναι περικοπές, ώστε να έχουμε ισολογισμένους προϋπολογισμούς, σε βάρος των υπηρεσιών που καλούνται οι Δήμοι να δώσουν στον πολίτη, τότε, βεβαίως, και έχουμε αποτύχει» σημείωσε.

Επεσήμανε δε πως αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να φτάσουμε σε επίπεδα, όπου τα δημοτικά συμβούλια θα προσφέρουν υπηρεσίες αναβαθμισμένες, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων σημείωσε από πλευράς του ότι έχουν μετατεθεί τα χρονικά πλαίσια για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τώρα η Βουλή έχει αρκετό χρόνο να επεξεργαστεί προσεκτικά τα νομοσχέδια που είναι κατατεθειμένα.

«Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό, διότι παρόλο που ίσως τα χρονικά πλαίσια να έχουν αλλάξει, εμείς επιμένουμε -το ίδιο και το Υπουργείο, είμαι σίγουρος- ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί το σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουμε σε συμπλεγματοποιήσεις, να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η εξυπηρέτηση προς τον πολίτη» είπε.

«Ναι μεν εξελέγησαν οι Δήμαρχοι, τα δημοτικά συμβούλια για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραπεμφθεί το όλο θέμα στις ελληνικές καλένδες, και πρέπει να προχωρήσει η Βουλή με γρήγορο ρυθμό» συμπλήρωσε.

Είμαστε δεσμευμένοι, είπε ο κ. Γαλανός, «για να έχουμε πραγματική μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως, τουλάχιστον, την ξεκινήσαμε με το Υπουργείο».

Ο κ. Γαλανός ανέφερε πως με τον κ. Χάσικο αντάλλαξαν απόψεις και το εθνικό θέμα και θέματα που αφορούν την Αμμόχωστο.

«Εκείνο το οποίο μας απασχολεί περισσότερο απ` οτιδήποτε άλλο, είναι η πορεία του εθνικού μας θέματος και οι εξελίξεις, οι οποίες εξελίξεις, όταν έρθουν, και ελπίζουμε να προχωρήσουμε, τότε κάποια άλλα πράγματα που συζητούμε τώρα μπορεί να έχουν κάποια άλλη μορφή» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network