MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεταφορά ηλεκτρισμού από Τουρκία μέσω καλωδίου, υποστηρίζει ακαδημαϊκός στην Κίπρις

Advertisement

Sponsored by exness

«Μια τέτοια σύνδεση θα αποφορτίσει σε μεγάλο ποσοστό το ηλεκτρικό δίκτυο του ψευδοκράτους »

Δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό εμπόδιο για τη διασύνδεση του δικτύου διανομής στο ψευδοκράτος με την Τουρκία, μέσω υποβρύχιου καλωδίου, δήλωσε στην «Κίπρις» ο καθηγητής στο «ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Λεύκας» (LAÜ), Οζγκιούρ Τζεμάλ Οζερντέμ.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο κύριο θέμα της σήμερα η εφημερίδα προβάλλει τις σχετικές δηλώσεις. Ο κ. Οζερντέμ δήλωσε ότι μια τέτοια σύνδεση θα αποφορτίσει σε μεγάλο ποσοστό το ηλεκτρικό δίκτυο του ψευδοκράτους και θα άρει τα εμπόδια για παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. «Όντας διασυνδεδεμένοι, στηριζόμαστε στην Τουρκία και μεγάλα τεχνικά πλήγματα στο δίκτυο μας θα μπορούν να απορροφηθούν από το δίκτυο της Τουρκίας», είπε.

Η παροχή ενέργειας σε κατάλληλες τιμές είναι κάτι ιδιαίτερα επιθυμητό από πλευράς ανάπτυξης, σημείωσε και πρόσθεσε ότι με την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας, σε κατάλληλες τιμές, θα αυξηθούν οι επενδύσεις στο ψευδοκράτος. Σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι γενική αρχή η διασυνδεσιμότητα, πρόσθεσε αναφέροντας ότι την περίπτωση της διασύνδεσης του ψευδοκράτους, θα ενδυναμωθεί το δίκτυο (αύξηση της σταθερότητας), θα μπορούν να αγοράσουν ενέργεια σε πιο κατάλληλες τιμές και θα μπορούν να πουλήσουν την ενέργεια που θα παράγουν οι ίδιοι.

Σχολιάζοντας επίσης την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας είπε ότι είναι πολύ σημαντικές οι προσπάθειες για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων και ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal