MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά τις βροχοπτώσεις το ΣΑΛΑ επανέρχεται με τα αντιπλημμυρικά έργα

Advertisement

Sponsored by exness

 Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Λεμεσό και δημιούργησαν προβλήματα ανάγκασαν την Ολομέλεια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας να αποστείλει εκ νέου επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους για εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων, με σκοπό την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων της πόλης.

Advertisement

 Η Ολομέλεια του ΣΑΛΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που προτάθηκαν από το Συμβούλιο, παρόλο που πρακτικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

 «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένοι κίνδυνοι νέων πλημμύρων οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν πολύ περισσότερα προβλήματα, ζημιές ή ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει το ΣΑΛΑ στην ανακοίνωση του.

Οι τελευταίες βροχές δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές όπου ήδη τα έργα έπρεπε να είχαν γίνει και τα οποία αφαιρέθηκαν από τα συμβόλαια της περιόδου 2012-2015, λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα τις καταστροφές σε υποστατικά από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου 2015.

Το συνολικό κόστος των έργων φτάνει τα 27-28 εκατομμύρια ευρώ, με το 60% περίπου να αποτελεί κυβερνητική συνεισφορά. Ο ΣΑΛΑ είχε προτείνει όπως ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, αφού υπάρχουν έτοιμες οι μελέτες και το δικό του κονδύλι, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφαλίστηκε με δάνειο από την Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ.

 Ωστόσο το θέμα φαίνεται να παραμένει στάσιμο καθώς δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από πλευράς της Κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με την πρόταση του Συμβουλίου, θα αρχίσει να  καταβάλλει σταδιακά τη δική της συνεισφορά των 15 περίπου εκατομμυρίων ευρώ μετά το 2017, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με μεγάλα ποσά.

Σε ποια έργα αναφέρεται

 Συγκεκριμένα, πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα στις οδούς Παναγιώτη Αναγνωστοπούλου, Μαρίνου Γερολάνου, Ευγενίου Βουλγάρεως, Μεταναστών και Κορώνης και στις περιοχές Αγίας Φύλας και Εκάλης, βορείως και νοτίως του υπεραστικού δρόμου. Επίσης περιλαμβάνονται έργα στην οδό Έλλης Λαμπέτη, Πανίκου Χαράκη και Σφαλαγγιωτίσσης και Χαράλαμπου Ευαγόρου, καθώς και στην οδό Πατρών και στην περιοχή Πανιώτη, στη Γερμασόγεια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network