MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά τη δίχρονη μεταβατική περίοδο… Χημικά προϊόντα στην αγορά μόνο με ετικέτες!

Advertisement

Sponsored by exness

Χημικά προϊόντα μπορούν να διατίθενται στην αγορά μόνο με ετικέτες – Δείτε τι πρέπει να ξέρετε

Advertisement

Χημικά προϊόντα όπως διάφορα καθαριστικά και απορρυπαντικά βιομηχανικής ή οικιακής χρήσης, χλωρίνες και άλλα βιοκτόνα ή φυτοπροστατευτικά προϊόντα, χρώματα και βερνίκια, γόμες και άλλα δομικά υλικά και υλικά περιποίησης αυτοκινήτου και πολλά άλλα, μπορούν να διατίθενται στην αγορά μόνο εφόσον φέρουν ετικέτες στην ελληνική γλώσσα που να περιλαμβάνουν τα εικονογράμματα, τις Δηλώσεις Κινδύνου και Δηλώσεις Προφύλαξης σύμφωνα με τον Κανονισμό CLP, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το ΓΤΠ, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 1η Ιουνίου 2017 αποτελεί ημερομηνία σταθμό στα θέματα της σήμανσης χημικών προϊόντων και της κυκλοφορίας τους στην αγορά, αφού από την ημερομηνία αυτή παύει η χρήση της παλιά σήμανσης επικινδυνότητας και όλα τα χημικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά πρέπει να σημαίνονται σύμφωνα με τον Κανονισμό CLP που αφορά στην ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία χημικών ουσιών και μειγμάτων.

Η διετής μεταβατική περίοδος που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2015 και είχε ως στόχο την πλήρη εξάντληση όλων των αποθεμάτων των επικίνδυνων χημικών προϊόντων που έφεραν σήμανση με την παλιά νομοθεσία, λήγει την 1η Ιουνίου 2017.

11

Σε περίπτωση που στα ράφια των καταστημάτων /υπεραγορών υπάρχουν ακόμη προϊόντα με ετικέτες σύμφωνες με παλαιότερη νομοθεσία, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε τα προϊόντα αυτά είτε να μην διατίθενται πλέον στην αγορά, είτε να ταξινομηθούν και να επισημανθούν εκ νέου σύμφωνα με τον Κανονισμό CLP.

Ενδεικτικά παρατίθενται πιο κάτω τα εικονογράμματα κινδύνου του Κανονισμού CLP:

13

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει, στην ανακοίνωση του, ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρόνοιες του Κανονισμού CLP, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στη διεύθυνση www.mlsi.gov.cy/dli (Κανονισμός CLP) ή στα τηλ. 22405611, 22405637 και 22405609.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network