MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά από μήνες διαφωνιών… «Πρεμιέρα» για τις εξετάσεις τετραμήνων

Advertisement

Sponsored by exness

Επίσημη πρώτη για τις πολυσυζητημένες εξετάσεις τετραμήνων  – Κανονικά οι μαθητές αλλά… θα επιμείνει σε κατάργηση τους η ΠΣΕΜ – Διευκρινήσεις και καθησυχασμός την υστάτη από τους γονείς – Χαμήλωσαν τους τόνους στην ΟΕΛΜΕΚ αλλά…

Σε ένα πολύμηνο σίριαλ για γερά νεύρα εξελίχθηκε το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων τετραμήνων ωστόσο παρά τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες σήμερα για πρώτη φορά εφαρμόζεται και επισήμως ο νέος θεσμός για την αξιολόγηση του μαθητή.

Advertisement

Πρώτοι στον «χορό» θα μπουν οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ τάξης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών, οι οποίο σήμερα θα εξεταστούν για το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Την επόμενη σχολική χρονιά 2020 – 2021, θα εφαρμοστεί και στη Β’ τάξη ενώ κατά τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 εισαγωγή των απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνων θα γίνει για τη Γ΄ τάξη Λυκείου και Τεχνικών Σχολών αλλά και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Εύχεται καλή επιτυχία η ΠΣΕΜ αλλά… δεν κάνει πίσω και περιμένει συνάντηση με Προδρόμου

Παρά τις συνεχείς πιέσεις που επιχείρησε να ασκήσει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με τις αποφάσεις για αποχή από τα μαθήματα, δεν παρότρυνε την αποχή των μαθητών από τις εξετάσεις.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννης Λαπήθιος, ανέφερε ότι αποφασίστηκε να μη γίνει καμία κινητοποίηση την ημέρα των εξετάσεων γιατί, όπως εξήγησε, «Δε θέλουμε να πάρουμε το μέλλον των συμμαθητών στα χέρια μας. Δε θα ακολουθήσουμε τις τακτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας».

Θέλησε να ευχηθεί στους μαθητές που παρακάθονται σε εξετάσεις καλή επιτυχία τονίζοντας, παράλληλα, πως «για μιας, όμως, δεν έχει σημασία αν επιτύχουν ή αποτύχουν οι συμμαθητές μας. Οι θέσεις μας για τις εξετάσεις τετραμήνων δεν αλλάζουν. Από την αρχή εμείς είχαμε υποδείξει ότι θα υπάρξουν προβλήματα και στο πέρασμα του χρόνου δικαιωθήκαμε». Σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, με αυτό τον θεσμό αυξήθηκε το άγχος των μαθητών και «χτύπησε κόκκινο» η παραπαιδεία.

Επιχείρησε, όπως επισήμανε, όπως υπάρξει συνάντηση της Οργάνωσης με το νέο Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, πριν από την έναρξη των εξετάσεων ωστόσο «με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες το απέφυγαν και αποφάσισαν να συναντηθούμε στις 20 Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή θα έχουν τελειώσει πλέον οι εξετάσεις. Εμείς θα ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και στο νέο Υπουργό. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να παρακαθίσουμε σε διάλογο για διαφοροποίηση του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων. Μόνη λύση για μας είναι η πλήρης κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων», ανέφερε ο Γιάννης Λαπήθιος.

Διευκρινήσεις και καθησυχασμός την υστάτη από τους γονείς

Αν και δεν έδωσαν «λευκή επιταγή» στο Υπουργείο Παιδείας η Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης στήριξε το θεσμό αυτό χωρίς να βάλει και ιδιαίτερα εμπόδια.

Ωστόσο δε φαίνεται να είναι όλοι οι γονείς που συμμερίζονται την ίδια άποψη, γεγονός που μαρτυράει η ανακοίνωση που εξέδωσε στο «παρά πέντε» των εξετάσεων η Οργάνωση με διευκρινήσεις αλλά και προσπάθεια συνένωσης των γονέων ώστε υπάρξει ομαλή λειτουργία του θεσμού.

Επισήμανε ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν και οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, αλλά θεωρεί ότι σε αυτή την χρονική στιγμή «η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι η πρόληψη, η ομαλή λειτουργία του Θεσμού και όχι η επίρριψη ευθυνών».

Κάλεσε τους γονείς να παραθέσουν τις απόψεις τους μέσα από την εμπειρία του πρώτου τετραμήνου εφαρμογής, για την ορθή λειτουργία του θεσμού και «να σταματήσουν να λαμβάνουν υπόψη τους επικίνδυνους ψιθύρους, οι οποίοι σκοπό έχουν να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στο δημόσιο σχολείο όσο και στους Οργανωμένους Γονείς».

Στην ανακοίνωση έγιναν διευκρινήσεις σχετικά με τη θέση των οργανωμένων γονέων για τις εξετάσεις τετραμήνων αναφερόμενη στη συνάντηση της 27ης Νοεμβρίου με τον τέως Υπουργό Παιδείας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ).

Χαμήλωσαν τους τόνους στην ΟΕΛΜΕΚ αλλά…

Μετά το δημοψήφισμα στην ΟΕΛΜΕΚ με το 55% των καθηγητών να τάσσεται κατά των απεργιακών μέτρων ή/και στάσεων εργασίας τον Δεκέμβριο, χαμήλωσαν οι τόνοι στην Οργάνωση.

Παρόλα αυτά χαμήλωσαν αλλά δε σίγησαν καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν εντόνα στην εφαρμογή του θεσμού, όπως είναι σήμερα, καθώς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρά κενά και αδυναμίες.

Τα προβλήματα αναμένεται να τεθούν στην πρώτη συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με το νέο Υπουργό Παιδείας στις 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ

ShootandGoal