MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση… καταχωρήθηκε το σκάνδαλο με τις πινακίδες στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Καταχωρήθηκε στο δικαστήριο το σκάνδαλο με τις πινακίδες στην Πάφο – Παράγγελλαν πινακίδες τις οποίες δεν χρειαζόταν ο Δήμος για αρκετά χρόνια κόμη – Εννέα οι κατηγορούμενοι

Advertisement

Στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου καταχωρήθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση άλλο ένα σκάνδαλο που συντάραξε τον δήμο Πάφου, το σκάνδαλο των πινακίδων. Σύμφωνα με έρευνα που διενέργησε ο δήμος Πάφου, προτού καταγγείλει την υπόθεση στην αστυνομία λειτουργοί του δήμου παράγγελλαν σε δυο συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες οδικών σημάνσεων τις οποίες ο δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί ούτε στα επόμενα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που όρισε ο δήμος από την δραστηριότητα αύτη, επωφελούνταν οικονομικά υπάλληλοι της δημοτικής αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα αλλά και εταιρείες από τις οποίες γίνονταν οι παραγγελίες και με βάση το πόρισμα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι η τοπική αρχή Πάφου δεν είχε ανάγκη τέτοιου είδους και κυρίως τέτοιου  όγκου παραγγελίες.

Στις 8 και 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει ο διαχωρισμός για τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους, ανάλογα με τις ευθύνες και τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.  Ανάμεσα στους εννέα κατηγορουμένους περιλαμβάνονται και οι δυο εταιρείες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εννέα, είναι η συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, η πλαστογραφία, η κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, η απόσπαση χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων, η κλοπή από δημόσιο λειτουργό, η κατάχρηση εξουσίας και η κατάχρηση εμπιστοσύνης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες  για τους  Σάββα Σάββα, πρώην Δημοτικό Μηχανικό, Δημήτρη Πατσαλίδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή του δήμου ,  Χρήστο Γεωργίου πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του δήμου  και τον δημοτικό γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη που αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της κατάχρησης εμπιστοσύνης   η  υπόθεση θα καταχωρηθεί στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

 Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δηλαδή τους ιδιοκτήτες- διευθυντές των δυο εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόταν ο δήμος, τις ίδιες τις εταιρείες  και για τον Ανδρέα Νικολάου, πρώην υπάλληλο του δήμου η  υπόθεση αναμένεται εκτός απροόπτου να παραπεμφθει στο κακουργιοδικείο.

Οι Χρήστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης, των δυο εταιρειών αναμένεται να αντιμετωπίσουν έξι κατηγορίες, ανάμεσα τους της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις  ενώ δυο επιπλέον κατηγορίες  αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Ανδρέας Νικολάου που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση του δήμου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network