MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μετά από 4 μέρες «μαχών»… Καταρρακτώδης βροχή κατέσβησε την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα χθες το βράδυ στην Κύπρο – Βροχές στις φλεγόμενες περιοχές των κατεχομένων – Κατάσβεση της φωτιάς και χαμόγελα ξανά από τους κατοίκους

Ισχυρή καταιγίδα «έπληξε» χθες το βράδυ τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και τις γύρω περιοχές, δίνοντας αέρα ελπίδας και ανακούφισης….

Advertisement

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι ισχυρές βροχές που επικράτησε χθες το βράδυ στα φλεγόμενα χωριά, που εδώ και τέσσερις ημέρες καταβάλλονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για κατάσβεσή τους, βοήθησαν στο να δοθεί ένα τέλος στον πύρινο εφιάλτη.

Έτσι, από τα μεσάνυχτα και μετά, σημειώθηκε η πλήρη κατάσβεση της φωτιάς με τους κατοίκους των περιοχών να δηλώνουν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα ευτυχισμένοι.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έριχνα δάκρυα για οποιαδήποτε βροχή στη ζωή μου. Ευχαριστώ…», ανέφερε μεταξύ άλλων Τ/κ στην kibris postasi.

Πολίτες που βρίσκονταν στο πύρινο μέτωπο την ώρα που ξέσπασε η βροχή, ανέφεραν ότι οι φλόγες ήταν τόσο ψηλές που εξαφανίστηκαν με τη βροχή.

Ανάρτηση στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» για την πυρκαγιά πριν και μετά την βροχή στα κατεχόμενα:

Στις βάσεις τους τα αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μείνουν στις βάσεις τους, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσε ο κος. Αλεξάνδρου, «η καταιγίδα βοήθησε στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ήταν έτοιμα τα αεροσκάφη να συμμετάσχουν και σήμερα, αλλά δεν χρειάζεται κι έτσι θα μείνουν στις βάσεις τους».

Αναφερόμενος στο τι άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά, ο κος. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι με βάση τη δική τους εκτίμηση, έχει καεί μια έκταση 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Το 90% είναι δάσος, στον ορεινό όγκο της βόρειας πλευράς του Πενταδακτύλου», σημείωσε.

Όσον αφορά την αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από καδενοφόρο όχημα, το οποίο εκτελούσε εργασίες.

Ευχαριστίες Στιούαρτ προς όσους βοήθησαν

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, «εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή κοινότητα για βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς και ευχαριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία για τη στήριξή τους, στον Ερσίν Τατάρ και όλους όσοι επηρεάστηκαν».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal