MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεσολάβηση ΗΕ για παροχή βοήθειας από ΕΕ προς Τ/κ για αντιμετώπιση πανδημίας ζήτησε το ΡΤΚ από Σπέχαρ

Advertisement

Sponsored by exness

Διαδικτυακή συνομιλία με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είχαν σήμερα ο ηγέτης του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, και ο Γραμματέας Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, Φικρί Τορός.

Ο κ. Ερχιουρμάν ζήτησε από τα ΗΕ να μεσολαβήσουν προς την ΕΕ ώστε και η τουρκοκυπριακή κοινότητα να επωφεληθεί από τη βοήθεια που δίδεται από την ΕΕ για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η αναμενόμενη άτυπη διάσκεψη, η οικονομική βοήθεια που η ΕΕ δίδει στα κράτη μέλη της για αντιμετώπιση της πανδημίας και το θέμα των εμβολιασμών.

Οι κύριοι Ερχιουρμάν και Τορός μετέφεραν τις θέσεις και απόψεις του ΡΤΚ στην κ. Σπέχαρ σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Εξάλλου, ο κ. Ερχιουρμάν είπε στην κ. Σπέχαρ πως και η τ/κ κοινότητα πρέπει να επωφεληθεί από τους επιπρόσθετους πόρους που λαμβάνουν οι χώρες που πολεμούν την πανδημία από την ΕΕ, επιπρόσθετα από τα όσα λαμβάνει με βάση τον κανονισμό για την παροχή οικονομικής βοήθειας, και ζήτησε τη μεσολάβηση των ΗΕ προς αυτό το σκοπό.

Σε σχέση με τα εμβόλια ανέφερε πως “ενώ έχουν σταλεί 57 χιλιάδες δόσεις από την ΕΕ μέχρι τώρα στην Κύπρο, μόνο 4.600 έχουν παραδοθεί” στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, σημειώνοντας πως “αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιο κάτω από το συμφωνημένο ποσοστό του 20%”. Πρόσθεσε πως η παράδοση των εμβολίων πρέπει να γίνει γρήγορα.

Σύμφωνα με το ΡΤΚ, η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως η πρώτη αποστολή 2 χιλιάδων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στους Τουρκοκύπριους θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Επεσήμανε ακόμα πως θα παρακολουθεί το θέμα της παράδοσης εμβολίων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal