MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μέσα σε 1 μήνα εμβολιάστηκαν 80 χιλιάδες με το εμβόλιο της γρίπης. «Αυξημένο το ενδιαφέρον»

Advertisement

Sponsored by exness

Περίπου 80 χιλιάδες δικαιούχοι έσπευσαν να λάβουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης – Πότε μπορεί να το λάβει κάποιος εάν νόσησε με γρίπη ή covid – Εκτός χρονοδιαγράμματος η παροχή διδύναμου εμβολίου covid-εποχικής γρίπης

Αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των δικαιούχων που έσπευσαν στους προσωπικούς τους ιατρούς για να λάβουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη παροχής του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Advertisement

Με δηλώσεις του στην Cyprus Times, o Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι «μέσα σε περίπου ένα μήνα εμβολιάστηκαν περί τις 80 χιλιάδες δικαιούχοι» σημειώνοντας ότι απέμειναν μέχρι στιγμής στην διάθεση των δικαιούχων 90 χιλιάδες εμβόλια.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι φέτος ξεκίνησε δυναμικά η παροχή των εν λόγω εμβολίων στους δικαιούχους, καθώς ήταν αυξημένο το ενδιαφέρον τους.

Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να λάβει κάποιος το εμβόλιο της εποχικής γρίπης νοουμένου ότι έχει νοσήσει προηγουμένως με covid-19 ή με εποχική γρίπη ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αποτρεπτικό χρονικό περιθώριο για το πότε μπορεί να λάβει κάποιος το εμβόλιο».

Όπως εξήγησε, αν κάποιος έχει αναρρώσει πλήρως από covid ή εποχική γρίπη και η κλινική του κατάσταση είναι καλή, μπορεί να εμβολιαστεί άμεσα εφόσον συμβουλευτεί πρώτα τον προσωπικό του γιατρό.

Στο μεταξύ, η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου ερωτειτθήσα για το ενδεχόμενο παροχής στο κοινό διδύναμου εμβολίου covid-εποχικής γρίπης, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμη τέτοιο εμβόλιο, καθώς δεν έχει εγκριθεί μια επίσημη φόρμουλα για να μπορεί να τεθεί εντός του χρονοδιαγράμματος των εμβολιασμών των Ευρωπαϊκών χωρών».

Διευκρίνισε τέλος, για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σύγχυση στο κοινό, ότι «το μόνο διδύναμο εμβόλιο που παρέχεται φέτος είναι το εμβόλιο κατά των μεταλλάξεων Covid-19» προσθέτοντας ότι με τον νέο χρόνο αναμένονται πληροφορίες και για το ενδεχόμενο παροχής διδύναμου εμβολίου covid-γρίπης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network