MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Μέσα» ο Κοκότσης για άλλες 5 ημέρες και μετά… μάρτυρας για ΧΥΤΑ και Κόσιη

Advertisement

Sponsored by exness

Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Κοκότση για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ – Αναμένεται να μετατραπεί σε μάρτυρας κατηγορίας – «Πάνω» του στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης – Έρχονται την Κυριακή οι 3 καταζητούμενοι

Advertisement

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε το πρωί ο Γενικός Διευθυντής της ελλαδικής εταιρείας Helector που έχει συλληφθεί σε σχέση με τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου-ΧΥΤΥ Κόσιης για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Ο αστυνομικός ανακριτής ζήτησε την κράτηση του για άλλες 5 ημέρες αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο και αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο αυτοβούλως και οι 3 υπάλληλοι της εταιρείας που καταζητούνται. Το αίτημα της αστυνομίας έγινε αποδεχτό και ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να ακολουθούν την ίδια «στρατηγική» με αυτή του ΣΑΠΑ. Σε μια προσπάθεια να οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου τους «ηθικούς αυτουργούς» άρχισε να διαπραγματεύεται με τους υπόπτους κάποιοι εκ των οποίων όπως φαίνεται ξεκάθαρα θα μετατραπούν σε μάρτυρες κατηγορίας.

Πράγμα το οποίο αποδεικνύεται μέσω του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Κοκότση ο οποίος μετά την σύλληψη του δεν συνεργαζόταν με τις διωκτικές αρχές ενώ μετά ήταν το πρόσωπο που ομολόγησε τα πάντα και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οδήγησε την αστυνομία σε νέες μαζικές συλλήψεις.

Όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή στην μαρτυρία Κοκότση στηρίζεται μεγάλο μέρος της υπόθεσης και για αυτό το λόγο οι ανακριτές αναμένεται να τον μετατρέψουν σε μάρτυρα κατηγορίας.

Για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 12 πρόσωπα , εκ των οποίων τα 8 συνελήφθησαν και παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου την Κυριακή ενώ το 9ο πρόσωπο είναι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Για την υπόθεση εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης των τριών υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των σκανδάλων σύμφωνα με θεληματική κατάθεση του ΓΔ της Helector.

Οι καταζητούμενοι αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network