MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεροκάματο υπό καθεστώς φόβου στη Δένεια. «Πας δουλειά και δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστούν με όπλα» λέει ο Κοινοτάρχης στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Μεροκάματο υπό καθεστώς φόβου στη Δένεια – Επιλέγουν οι Τούρκοι πότε να δημιουργούν επεισόδια, λέει ο Κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου – Τι αναφέρει στην Cyprus Times – Ενήμερα τα ΗΕ, Αστυνομία, ΕΦ και ΥΠΕΞ

Του Γιώργου Βήχα

Advertisement

Μεροκάματο υπό καθεστώς φόβου.

Έτσι περιγράφει στην Cyprus Times τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Δένειας ο Κοινοτάρχης Χριστάκης Παναγιώτου, μετά και το χθεσινό νέο περιστατικό παρενόχλησης κτηνοτρόφου από Τούρκους στρατιώτες.

«Έχουν αποθρασυνθεί τελείως», σημειώνει. «Είναι κατά καιρούς που συμβαίνουν αυτά, οι Τούρκοι επιλέγουν πότε θα προκαλέσουν την ένταση, αυτοί την δημιουργούν, αυτοί μπαίνουν στη νεκρή ζώνη, αυτοί απειλούν με τα όπλα», συμπληρώνει κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις παρενοχλήσεις.

Ο κ. Παναγιώτου αναφέρει πως «για τον κόσμο που εργάζεται στη Νεκρή Ζώνη, αυτή είναι η καθημερινότητά του, να πάει στα πρόβατα του, στα ζώα του, στα χωράφια του να τα καλλιεργήσει, να τα σπείρει και να τα θερίσει, και είναι με σχετική άδεια που το πράττει».

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ότι οι Τούρκοι στρατιώτες είναι μέσα στα χωράφια που καλλιεργούν Ελληνοκύπριοι, μας αναφέρει. «Το ότι εμφανίζονται με όπλα και οπλίζουν σημαίνει ότι φοβούνται και αυτοί».

Γίνονται περιπολίες αλλά δεν είναι αρκετές. «Ζητούμε ασφάλεια» 

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι την ώρα του συμβάντος δεν είχε άτομα των ΗΕ στην περιοχή, «ούτε ήρθαν όταν τους ενημερώσαμε», σημειώνει.

«Γίνονται περιπολίες, αυτό πρέπει να το αναφέρουμε, ωστόσο είναι μεγάλη η περιοχή και όταν συμβεί κάτι αν είναι κοντά τότε μπορούν να επιληφθούν» πρόσθεσε.

Πρόκειται για περιοχή «υψηλού κινδύνου» που ενδεχομένως να χρειαζόταν περισσότερη προσοχή από τα ΗΕ. «Κατανοούμε ότι έχουν μεγάλη περιοχή να επιτηρούν αλλά εμείς από την πλευρά μας ζητούμε ασφάλεια».

«Σίγουρα θα επιστρέψει στην φάρμα του και στα ζώα του»

Όσον αφορά τον κτηνοτρόφο που εκδιώχθηκε χθες, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει σήμερα, όπως κάθε άνθρωπος που πάει το πρωί στη δουλειά του. «Σίγουρα θα επιστρέψει στην φάρμα του και στα ζώα του».

Σε ότι αφορά αντιδράσεις και μέτρα, ο Κοινοτάρχης Δένειας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς που έπρεπε, Εθνική Φρουρά, Αστυνομία, ΗΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο» συμπλήρωσε.

«Επανέρχεται κάθε τόσο το καθεστώς φόβου που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο που εργάζεται στην περιοχή. Πηγαίνεις στη δουλειά σου και δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστούν  οι Τούρκοι με τα όπλα» κατέληξε.

Το περιστατικό και το βίντεο-ντοκουμέντο

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, το συμβάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα, 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης στη Δένεια την ώρα που ο γεωργοκτηνοτρόφος έβοσκε τα πρόβατά του.

Όπως υποστήριξε στην καταγγελία του ο γεωργοκτηνοτρόφος, οι έξι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας, μάλιστα, στρατιώτης όπλισε το όπλο του.

Το σοβαρό επεισόδιο που πρόλαβε να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο ο Ελληνοκύπριος γεωργοκτηνοτρόφος, την ώρα που απομακρυνόταν με το αυτοκίνητό του και αφού είχε δεχθεί την επίθεση από τους Τούρκους στρατιώτες δημοσιεύει η Cyprus Times.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network