MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μέρα αποφάσεων και ανακοινώσεων για νέα μέτρα… Σκέψεις για δήλωση ΠτΔ 5 μήνες μετά

Advertisement

Sponsored by exness

Απευθύνεται μετά από 5 μήνες ξανά στους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – Θα ανακοινωθούν μέτρα και θα ζητηθεί η συνεργασία των πολιτών – Προς μερικό lockdown η Κύπρος και ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Στη σκιά του συνεχιζόμενου τριψήφιου αριθμού κρουσμάτων, της κόπωσης των πολιτών και της αντίδρασης των αρνητών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πλαισιωμένος από τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει απόψε νέο πακέτο μέτρων με σκοπό την ανακοπή περαιτέρω διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Advertisement

Θα προηγηθεί στις 6 και 30 το απόγευμα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ενώπιον του οποίου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα θέσει τις εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, όπως αυτές εκφράστηκαν σε διασκέψεις που είχαν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Πρόεδρος αναμένεται, εκτός απροόπτου, να απευθυνθεί προς τον λαό προκειμένου να ζητήσει για μία ακόμη φορά τη συνεργασία των πολιτών και εν συνεχεία τον λόγο να λάβουν οι Υπουργοί για αναλυτική επεξήγηση των νέων μέτρων και ενδεχομένως ανακοίνωσης μέτρων στήριξης όπως εκτιμάται, τα οποία εναγωνίως αναμένουν οι επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν, με πρώτους τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και χώρων εστίασης.

Η τελευταία φορά που απευθύνθηκε στον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πανδημία, ήταν στις 27 Μαΐου.

Το μερικό lockdown στα πρότυπα των περιοριστικών μέτρων Λεμεσού και Πάφου, είναι προ των πυλών. Ο στόχος διπλός. Η ανακοπή της περαιτέρω διασποράς του ιού και η προστασία του συστήματος υγείας της χώρας.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα, «κλειδώνει» όπως όλα δείχνουν η οριζόντια εφαρμογή περιορισμών στο μοντέλο αυτών που ισχύουν στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με δεδομένη την χρονική επέκταση τους στις δύο επαρχίες που είναι οι πιο επιβαρημένες επιδημιολογικά.

Πέραν αυτού, δεν αποκλείεται σε Λεμεσό και Πάφο να ληφθούν και αυστηρότερα μέτρα για κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, όπως για παράδειγμα τη μείωση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια μέλη της επιστημονικής ομάδας έθεσαν ενώπιον του Υπουργού Υγείας και πρόταση για κλείσιμο αποδυτηρίων των γυμναστηρίων, με την απόφαση και πάλι να εναπόκειται στην Κυβέρνηση.

«Είναι λογικό στις επιβαρυμένες επαρχίες να υπάρχει αυστηροποίηση των μέτρων» είπε μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Επίκουρος Καθηγητής Ελέγχου Λοιμώξεων Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network