MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μειώθηκαν οι τιμές στα εισαγόμενα σιτηρά… αυξημένα παραμένουν τα μεταφορικά

Advertisement

Sponsored by exness

Αν και μειώθηκαν οι τιμές στα εισαγόμενα σιτηρά παραμένουν υψηλά τα μεταφορικά τέλη που πρέπει να πληρώνονται στα λιμάνια – Διπλάσια από πέρυσι τα τέλη – Πίνακας σύγκρισης των τιμών Μάιου και Αυγούστου

Μειώθηκαν οι τιμές στα εισαγόμενα σιτηρά σε σύγκριση με τον Μάιο οπότε εμφανίστηκαν οι πρώτες αυξήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ωστόσο τα μεταφορικά από κάθε λιμάνι παραμένουν υψηλά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παναγροτικού Συνδέσμου Κυριάκο Καϊλά.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στην Cyprus Times ο κ. Καϊλάς ανέφερε ότι «από τον Μάιο παρατηρήθηκαν μεγάλες μειώσεις στο κριθάρι και το σιτάρι ωστόσο η τιμή της σόγιας παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα».

Σε σχέση με τις τιμές των εγχώριων σιτηρών, ο κ. Καϊλάς διευκρίνισε ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες περίπου 40 ευρώ ανά είδος.

Στον πιο κάτω πίνακα ακολουθούν οι τιμές ανά είδος τον μήνα Μάιο και τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία από τον Παναγροτικό Σύνδεσμό.

Αυξημένα ακόμη τα μεταφορικά…

Ο κ. Καϊλάς σημείωσε ότι σε σύγκριση με πέρσι λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα, εκτοξεύθηκε, περίπου στο διπλάσιο το ποσό που πρέπει να καταβάλλεται στα λιμάνια για την μεταφορά σιτηρών ανά τόνο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καϊλάς, ανέφερε ότι «πέρσι την ίδια περίοδο ανά τόνο εισαγόμενου είδους σιτηρών, έπρεπε να καταβληθούν περίπου 30 δολάρια, ενώ φέτος αυξήθηκε η τιμή ανά τόνο περίπου στα 60-80 δολάρια ανάλογα με το λιμάνι εισαγωγής».

Στο μεταξύ ο κ. Καϊλάς, σημείωσε ότι από τις ποσότητες σιτηρών που αποδεσμευτήκαν μετά την συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας μέχρι στιγμής δεν έγινε εισαγωγή σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network