MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μείωση 7,18% διελεύσεων Ε/κ προς κατεχόμενα τον Ιανουάριο, γράφει η Χαλκίν Σεσί

Advertisement

Sponsored by exness

«Εξαιτίας της αύξησης στην ισοτιμία της Τουρκικής Λίρας έναντι του Ευρώ και της «μεγάλης ακρίβειας» που παρατηρείται στα κατεχόμενα»

Με τίτλο «Άρχισαν να μειώνονται οι διελεύσεις Ελληνοκυπρίων», η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι εξαιτίας της αύξησης στην ισοτιμία της Τουρκικής Λίρας έναντι του Ευρώ και της «μεγάλης ακρίβειας» που παρατηρείται στα κατεχόμενα, η ροή των Ελληνοκυπρίων προς τα κατεχόμενα άρχισε να μειώνεται.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ενώ το 2023 ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που μετέβησαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο, κατά τους πρώτους μήνες του 2024, η ροή των Ελληνοκυπρίων προς τα κατεχόμενα μειώθηκε.

Συγκεκριμένα, το 2023, ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που πέρασαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης ανήλθε στα 3 εκατομμύρια 63 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση 8,11%, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που πέρασαν στα κατεχόμενα ήταν 237.551.

Όσον αφορά σε στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2024, σημειώθηκε μείωση της τάξεως του 7,18% στον αριθμό των Ελληνοκυπρίων που πέρασαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης, αφού ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 220.486. Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των σημείων διέλευσης κατά την ίδια χρονική περίοδο ανήλθε στις 192.695.

Όσον αφορά στους αλλοδαπούς που πέρασαν στα κατεχόμενα τον Ιανουάριο του 2024 από τα σημεία διέλευσης, τα στοιχεία αναφέρουν ότι σημείωσαν μείωση της τάξεως του 6% και ανήλθαν στις 342.100 άτομα, από 363.924 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων στα κατεχόμενα τον Ιανουάριο του 2024 ανήλθε στις 534.791 (συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων πολιτών).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network