MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μείωση 2% στην απασχόληση Κυβέρνησης τον Ιούνιο λόγω μεταφοράς ωρομίσθιων σε ΟΚΥπΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Δείτε στοιχεία που δημοσιεύει η ΣτατιστικήςΥπηρεσία

Μείωση 2% παρουσίασε τον Ιούνιο σε ετήσια βάση η απασχόληση στην Κυβέρνηση, ωθούμενη κυρίως από την μεταφορά Ωρομίσθιου Προσωπικού από το Υπουργείο Υγείας στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο οποίος περιλαμβάνεται στον Ευρύ Δημόσιο Τομέα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο 2023.

Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σε απόλυτους αριθμούς, η απασχόληση στην Κυβέρνηση παρουσίασε μείωση 1.050 ατόμων από τον αντίστοιχο μήνα του 2022 και διαμορφώθηκε στα 52.424 άτομα.

Στο μόνιμο προσωπικό καταγράφηκε μείωση κατά 735 άτομα ή 2,8%, από 25.950 σε 25.215 άτομα. Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρήθηκε αύξηση κατά 1.420 άτομα ή 7,5% φθάνοντας τα 20.400 σε σχέση με 18.980 άτομα τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, μείωση παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες του μόνιμου προσωπικού, ενώ σε όλες τις κατηγορίες του έκτακτου προσωπικού παρατηρείται αύξηση.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρουσιάζονται στο μόνιμο προσωπικό της Δημόσιας και Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (μείωση -2,9%) και στο έκτακτο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (αύξηση 9,1%).

Το Ωρομίσθιο Προσωπικό παρουσιάζει μείωση (-20,3%).

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, η απασχόληση στην Κυβέρνηση αυξήθηκε κατά 0,4%. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στο έκτακτο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (1,3%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network