MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγαλύτερη η ωφελιμότητα των εμβολίων λένε οι ειδικοί εν αναμονή απαντήσεων για το περιστατικό θρόμβωσης

Advertisement

Sponsored by exness

Διερευνούν το ιστορικό 39χρονης που νοσηλεύεται μετά από θρόμβωση ενώ είχε εμβολιαστεί προ ημερών – Υπήρξαν και στο παρελθόν αναφορές για σοβαρές ενέργειες – Καθησυχάζουν οι ειδικοί και καλούν το κοινό να εμβολιαστεί – Τι λένε ο Δρ. Καραγιάννης και ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ στη Cyprus Times

Στο «μικροσκόπιο» των φαρμακευτικών υπηρεσιών βρίσκεται η περίπτωση 39χρονης Αγγλίδας που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της για να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή οφείλεται στο εμβόλιο.

Advertisement

Η 39χρονη παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα θρομβώσεως με αποτέλεσμα να παραμείνει για νοσηλεία λίγες ημέρες μετά την χορήγησή της με εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου σημειώνει ότι ήδη το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλες τρείς περιπτώσεις που υπήρξαν αναφορές για θρομβώσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλεται στον εμβολιασμό μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Διευκρινίζει ότι, «ένας που νοσεί με covid έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθει θρόμβωση απ’ ότι ένας που εμβολιάζεται και αυτό πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας».

Προσθέτοντας ότι, τα νοσηλευτήρια αυτή την στιγμή έχουν πάρει μεγάλη ανάσα χάρη στους εμβολιασμούς καθώς μειώθηκαν κρούσματα και νοσηλείες και κάλεσε ταυτόχρονα όλο το κοινό να εμβολιαστεί, αφού είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από την πανδημία.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης και ερωτηθείς εάν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος μετά την περίπτωση της 39χρονης, ξεκαθαρίζει ότι «η ωφελιμότητα των εμβολίων είναι πολύ παραπάνω από κάποιο μικρό ποσοστό παρενεργειών που μπορεί να δούμε μετά τους εμβολιασμούς».

Σε καμία περίπτωση είπε ο Δρ. Καραγιάννης δε συντρέχει λόγος πανικού από το κοινό, καθώς με όλα τα εμβόλια υπάρχουν μικρές πιθανότητες για τέτοιες αναφορές. «Όσον αφορά την περίπτωση της 39χρονης θα πρέπει πρώτα να ερευνηθεί καθώς μπορεί να δημιουργήθηκε και από κάτι που υπόβοσκε στην γυναίκα και θα πρέπει να ελεγχθεί το ιατρικό ιστορικό της».

Τέλος, τονίζει ότι η προσήλωση του κοινού θα πρέπει να είναι στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, έτσι ώστε τώρα που έρχονται και πιο θερμές ημέρες να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας, πιθανόν τις επόμενες ημέρες να συνεχίσουμε να βλέπουμε διψήφια νούμερα στα κρούσματα», σημειώνει καταλήγοντας ο Καθηγητής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal