MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγαλύτερες από τις μέσες οι τιμές σκόνης στην ατμόσφαιρα

Advertisement

Sponsored by exness

Μεγαλύτερες από τις μέσες είναι και σήμερα οι τιμές σκόνης στην ατμόσφαιρα –  Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες – Συμβουλές από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας

Advertisement

Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις 11 το πρωί οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m ( PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 53 και 78 μ g / m3  (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g / m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία αναφέρεται και σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Κυριακή, 15 Μαΐου κυμάνθηκε μεταξύ 59 και 111 μ g / m3 .

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική ( on – line ) ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας: www.airquality. dli.mlsi.gov. cy/

Συμβουλές από τις Ιατρικές Υπηρεσίες

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν με ανακοίνωσή τους, ιδιαίτερα προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα βασικά μέτρα για πρόληψη από τις ανεπιθύμητες επιδράσεις των υψηλών επιπέδων σκόνης.

Συνίσταται όπως τα άτομα υψηλού κινδύνου όπως με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών, αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους.

Προστίθεται ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, να απευθύνονται στο θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, άτομα με Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα  και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους. Επίσης, άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.
 
Συστήνεται γενικά η αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal