MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον για εμβόλια της γρίπης Α’. Εξαντλήθηκαν σχεδόν όλα από τα φαρμακεία

Advertisement

Sponsored by exness

Άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά της γρίπης Α’ στην Κύπρο – «Εξοπλίστηκαν» με 110 χιλιάδες εμβόλια οι προσωπικοί ιατροί – Έκαναν «φτερά» τα εμβόλια στα φαρμακεία

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Σε ρυθμούς εμβολιασμού κατά της γρίπης Α΄ μπαίνει από σήμερα η Κύπρος, με τo ενδιαφέρον των δικαιούχων να είναι αρκετά μεγάλο.

Δικαιούχοι είναι τα παιδιά από 6 μηνών έως 15 ετών, οι πολίτες άνω των 65 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τα εμβόλια θα χορηγούνται μέσω του ΓεΣΥ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να διευθετήσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω του προσωπικού τους γιατρού.

Μάλιστα, οι προσωπικοί γιατροί έχουν ήδη παραλάβει 110 χιλιάδες εμβόλια, από τα 180 χιλιάδες εμβόλια που παρήγγειλε συνολικά το Υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times, ο πρόεδρος της Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών, Δρ. Ανδρέας Πολυνείκης, ανέφερε πως «ο προγραμματισμός έχει γίνει για το εμβολιασμό για την γρίπη Α’. Έχουν έρθει στην Κύπρο τα εμβόλια και έχουν διαμοιραστεί στους Προσωπικούς Ιατρούς για να τα χορηγήσουν στους δικαιούχους τους».

«Δικαιούχοι είναι τα άτομα που είναι πάνω από 65 ετών και άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά χρόνια νοσήματα, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, οι διαβητικοί με ινσουλίνη, ασθενείς με σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων, καρδιοπαθείς κοκ. Είναι μια λίστα την οποία έχει δώσει το Υπουργείο κι αυτήν ακολουθούσε», εξήγησε.

«Εμείς», συνέχισε, «έχουμε καλέσει τους δικαιούχους μας όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν να εμβολιαστούν, τους έχουμε καταγράψει και τους καλούμε από σήμερα να έρχονται ομάδες – ομάδες. Ήδη εμείς στο ιατρείο μου έχουμε εμβολιάσει τους πρώτους 25 ασθενείς».

Έκαναν «φτερά» τα εμβόλια στα φαρμακεία

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Δρ. Πολυνείκης είπε πως εκτός από τις 110 χιλιάδες που παρέλαβαν οι προσωπικοί ιατροί έχουν δοθεί και 30 χιλιάδες εμβόλια στα φαρμακεία, τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί στην πλειοψηφία τους.

«Τα εμβόλια στα φαρμακεία εισήχθησαν πάνω σε ιδιωτική βάση και αγοράζονται από τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν στο φαρμακείο και κυρίως από αυτούς που δεν είναι δικαιούχοι. Αλλά έχω ακούσει και από αρκετούς δικαιούχους οι οποίοι πήγαν στο φαρμακείο και εμβολιαστήκαν», συμπλήρωσε.

Ο Δρ. Πολυνείκης επεσήμανε πως ο κόσμος είναι συνηθισμένος με το εμβόλιο της γρίπης και πηγαίνει από μόνος του να εμβολιαστεί. Τόνισε επίσης τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης Α’ τη στιγμή που βρίσκεται στη ζωή μας ακόμη ο κορωνοϊός.

«Φανταστείτε πρώτα αυτούς οι οποίοι πέρασαν τον κορωνοϊό και έχουν αρκετά προβλήματα υγείας. Αν νοσήσουν και με γρίπη θα είναι χειρότερα. Το ίδιο ισχύει και για τους χρόνιους ασθενείς που είναι σε ευπαθείς ομάδες, αφού όταν νοσήσουν από γρίπη χειροτερεύουν, οπωσδήποτε, τα χρόνια νοσήματα τους. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι και τα παιδιά είναι ευπαθείς στις ιώσεις, οπότε και τα παιδιά προφυλάσσονται», υπογράμμισε καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network