MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλο μπέρδεμα με νηπιαγωγεία-βρεφονηπιακούς σταθμούς. «Θα ανοίξουμε ή όχι;». Η Πρ. Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Σύγχυση επικρατεί σε ότι αφορά το θέμα των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων και κατά πόσον θα επαναλειτουργήσουν και αυτά στις 21 Μαΐου αναφέρει σε δηλώσεις της στη Cyprus Times  η Πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων Λαύρα Ηρακλέους.

Κληθείσα να τοποθετηθεί επί του θέματος επαναλειτουργίας ή μη των νηπιαγωγείων η κ. Ηρακλέους αναφέρει πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει από μέρους των αρμόδιων Υπουργείων καμία ενημέρωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

«Υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Με τα όσα είπε στις ανακοινώσεις του ο Υπουργός Παιδείας ότι επαναλειτουργούν όλες οι βαθμίδες, θεωρούσαμε όλοι οι ιδιοκτήτες παιδοκομικών σταθμών, ότι κι εμείς ότι θα επαναλειτουργούσαμε ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως μας είπαν» δηλώνει εμφανώς απογοητευμένη η Πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς των ιδιωτικών νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, είναι διαφορετικό από αυτό των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που έχουν τάξεις προδημοτικής. Ιδιωτικά νηπιαγωγεία με τάξεις προδημοτικής εμπίπτουν στο Υπουργείο Παιδείας, μόνο όμως σε ότι αφορά την προδημοτική. Νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας.

«Μερικά νηπιαγωγεία άρχισαν τις προετοιμασίες και ξεκίνησαν να ενημερώνουν γονείς κλπ αλλά τελικά ανακαλύψαμε ότι ο Υπουργός Παιδείας θεωρούσε ότι είναι μόνο οι τάξεις προδημοτικής που εμπίπτουν στο Υπουργείο Παιδείας και που είναι εγκεκριμένες των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων θα ανοίξουν», εξηγώντας μας πως πρόκειται για τις τάξεις τις Προδημοτικής.

«Εμείς ως νηπιαγωγεία έχουμε τάξεις που εμπίπτουν στο Υπουργείο Παιδείας -αυτές της προδημοτικής- αλλά και τάξεις που εμπίπτουν στο Υπουργείο Εργασίας. Η σύγχυση είναι αρκετά μεγάλη, ακόμη και σήμερα επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το τι θα κάνουμε εμείς. Για το ζήτημα θα έπρεπε μέχρι τώρα να τοποθετηθεί το Υπουργείο Εργασίας ωστόσο δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

Γονείς και νηπιαγωγοί δεν ξέρουν ακόμη και σήμερα τι θα γίνει ενώ ο προβληματισμός για τι θα απογίνουν τα νήπια είναι μεγάλος. «Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία. Περιμένουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας» σημειώνει η κ. Ηρακλέους τονίζοντας πως οι γονείς κάθονται σε αναμμένα καρβουνά.

«Αντιλαμβάνεστε πως για να επαναλειτουργούμε κι εμείς στις 21 Μαΐου πρέπει να έχουμε ήδη το πρωτόκολλο υγιεινής στα χέρια μας για να ξέρουμε πως λειτουργούμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει. Είναι μετέωρη η κατάσταση αν θα ανοίξουμε ή όχι. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με το τομέα μας» σημειώνει καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network