MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλη πολυεθνική άσκηση «NEMEΣIΣ–2016» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Διεξάγεται από το πρωί η πολυεθνική άσκηση «NEMEΣIΣ – 2016» – Εντός της Κυπριακής ΑΟΖ – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που εξασφάλισε η CT

Advertisement

Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία Νέμεσις 2016 διεξάγεται από τις πρωϊνές ώρες υπό τον πλήρη συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα. Την άσκηση θα παρακολουθήσει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Είναι η Τρίτη χρονιά που διεξάγεται η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση άσκηση και τα μέσα που λαμβάνουν μέρος θα επιχειρούν μέχρι τις απογευματινές ώρες.

nemesis3fdag

Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων και προσωπικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα και  πλοίων των ιδιωτικών των εταιρειών EDT και PETRONAV.

Η άσκηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αποτελεσματικής συνεργασίας και του συντονισμού του ΚΣΕΔ Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια Κράτη, για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε εμπορικά πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

nemesis2nfgfnh

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει επιχειρήσεις νηοψίας από το Πολεμικό Ναυτικό από Ομάδες ΟΥΚ. Αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων από την ΜΜΑΔ Αστυνομίας, επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης μετά από ναυτικό ατύχημα, από αεροναυτικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των φιλίων κρατών,  καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και Αλιείας με τη συμμετοχή του ειδικού πλοίου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

nemesis1nb

Κατά την άσκηση θα εφαρμοστούν τα Ειδικά Εθνικά σχέδια της Δημοκρατίας καθώς και διακρατικές συμφωνίες Έρευνας Διάσωσης με γειτονικά και φίλια κράτη.

nemesismesa5

Η φετινή άσκηση «NEMEΣIΣ 2016», θα διεξαχθεί παράλληλα με το δεύτερο συνέδριο της Ειδικής Επιτροπής EUROSAR Task Force του ICAO που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΣΕΔ από σήμερα έως τις 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 χώρες και 4 Διεθνείς Οργανισμούς.

nemesismesa4

Νωρίς το πρωί έγινε και σύσκεψη στο ΚΣΕΔ με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

nemesissin

Εναλλακτικά δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network