MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Αμβρόσιο… Γλίτωσαν σπίτια στο παρά πέντε (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Άνιση η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Αγίου Αμβροσίου της επαρχίας Λεμεσού – Κατευθύνονται προς την Πάχνα οι φλόγες
 

Το κείμενο ανανεώνεται

Advertisement

Εξαιρετικά δύσκολο συνεχίζει να είναι το έργο πυρόσβεσης στην περιοχή του Αγίου Αμβροσίου της επαρχίας Λεμεσού. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι και για εννέα ώρες μαινόταν  εκτός ελέγχου. Στον Άγιο Αμβρόσιο η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσωσαν τα σπίτια στο παρά πέντε.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ επεκτάθηκε προς την κοινότητα Πάχνας, καίοντας 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρών χόρτων, άγριας βλάστησης και δέντρων.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς σε διαφορετικά σημεία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για κατάσβεση τους.

«Οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης θα συνεχιστούν και θα παραμείνουν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, γιατί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι πολύ μεγάλος», συμπλήρωσε.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 30 συνολικά οχήματα από όλες τις επαρχίες και από όλες της αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα, το Ταμείο Θήρας, την Επαρχιακή Διοίκηση, καθώς και οχήματα των κοινοτικών συμβουλίων.

Η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης στρέφεται σε ένα μέτωπο, που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους, ώστε να καταφέρουν να προσεγγίσουν και να επιχειρήσουν για κατάσβεση της φωτιάς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, εάν η σκόνη υποχωρήσει, θα αρχίσουν τις επιχειρήσεις και τα πτητικά μέσα.

Για την ώρα, ο κίνδυνος οι φλόγες να φτάσουν στις κατοικίες θεωρείται απομακρυσμένος, αφού το μέτωπο της φωτιάς είναι στα νοτιοδυτικά του χωριού και τα σπίτια βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Πρώτο μέλημα των ομάδων πυρόσβεσης που επιχειρούν στην περιοχή είναι να σώσουν τις κατοικίες. Οχήματα της πυροσβεστικής τελούν σε επιφυλακή και στα σημεία που, για την ώρα, ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, ενώ πυροσβέστες επιχειρούν να ανοίξουν δρόμους για να πλησιάσουν το μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται εκτός ελέγχου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal