MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μεγάλες ανάγκες για αίμα. Μειωμένη η ροή αιμοδοτών

Advertisement

Sponsored by exness

Μεγάλες ανάγκες για αίμα – Μειωμένη η ροή αιμοδοτών – Έκκληση από το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας

Ελαττωμένη παρατηρείται η ροή των αιμοδοτών στους σταθμούς αιμοδοσίας, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, Σωκράτη Μενελάου , ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση ως μια “έκρηξη” στις ανάγκες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του ο κ. Μενελάου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος λόγω και της ευαισθησίας που διακατέχει τους αιμοδότες με την πανδημία του covid- 19 αλλά και στον επαναπρογραμματισμό των αιμοδοσιών που ακυρώθηκαν. Βρισκόμαστε είπε, σε πιο μέτριο επίπεδο από ό,τι βρισκόμασταν στην “καρδιά” της πανδημίας.

O κ. Μενελάου είπε πως όλες οι αιμοδοσίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο με ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν αναβληθεί για να επαναπογραμματιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο και κάποιες έχουν εντελώς ακυρωθεί. Κυρίως αναφέρθηκε στους αιμοδότες των Λυκείων και των Πανεπιστημίων που αποτελούν, όπως είπε, έναν πολύ σημαντικό χώρο μονάδων αίματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Αυτές οι αιμοδοσίες δυστυχώς σημείωσε, ακυρώθηκαν και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού τους.

Παρατήρησε πως υπάρχει μια απώλεια στον επαναπρογραμματισμό τους, η οποία θα διαρκέσει αρκετό καιρό, “για να έρθουμε στις ισορροπίες του προηγούμενου καιρού” .

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους μαθητές και στους φοιτητές να προσέρχονται μεμονωμένα στους Σταθμούς Αιμοδοσίας όλων των πόλεων, προς αποκατάσταση της κατάστασης.

Ο κ. Μενελάου είπε πως μπορεί να ξεκίνησαν οι αιμοδοσίες αλλά από μόνες τους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω των χειρουργείων, ατόμων με χαμηλή αιμοσφαιρίνη, αναιμίες κ.ά..

Δυστυχώς συνέχισε, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν τα πάντα μέσα σε λίγες μέρες.

Στο μεταξύ σε κανονική λειτουργία χωρίς κανένα πρόβλημα τέθηκε από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, σύμφωνα με τον κ. Μενελάου . Όπως εξήγησε, ο σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος Δευτέρα και Τρίτη λειτουργεί το πρωί 07:30- 15:00 ,Τετάρτη και Πέμπτη λειτουργεί από τις 13:00 μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο από τις 08:00 μέχρι τις 14:00. Επίσης την Παρασκευή ο Σταθμός είναι κλειστός.

Επιπρόσθετα ο κ. Μενελάου συμπλήρωσε, πως ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου στελεχώνεται από μία ιατρό και δύο αιμολήπτριες, ενώ η προσέλευση άρχισε, όπως είπε, δειλά δειλά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε, πως την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν 70 με 80 μονάδες αίματος.

Στην Επαρχία Πάφου σημείωσε, δεν έχουν εξαντληθεί οι πόροι αίματος και κάλεσε παράλληλα τους αιμοδότες να προσέλθουν στον προσωρινό σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network