MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μέχρι 10 χιλιάδες η «ταρίφα» για μεταφορά των μεταναστών στην Κύπρο (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Από 3 έως 10 χιλιάδες πλήρωσε για την μεταφορά της στην Κύπρο η κάθε οικογένεια μεταναστών που έφτασε στο Λατσί – Τους εγκατέλειψε μεσοπέλαγα ο καπετάνιος – Ψάχνουν διακινητή και καπετάνιο – Έντονες ανησυχίες λόγω της άφιξης των μεταναστών

Advertisement

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις εξετάσεις για την διακρίβωση των στοιχείων των 83 μεταναστών από την Συρία ανάμεσα στους οποίους 37  παιδιά, 14 γυναίκες και 32 άντρες που αφίχθηκαν στις 06:30 περίπου το πρωί στο Λιμανάκι του Λατσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες από την Συρία που μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και συγκεκριμένα ένα μέλος από κάθε οικογένεια  ανακρινόμενοι ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές πως ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης από την Μερσίνη της Τουρκίας και πως ο καπετάνιος του σκάφους ανοικτά στο πέλαγος τους εγκατέλειψε με άλλο σκάφος.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν στην Αστυνομία η κάθε οικογένεια κατέβαλε στον διακινητή το χρηματικό ποσό των 3.000 μέχρι και 10.000 δολάρια για την μεταφορά τους στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται για την εξακρίβωση των ισχυρισμών τους ενώ οι εξετάσεις επικεντρώνονται ιδιαίτερα στον διακινητή και καπετάνιο του σκάφους κατά πόσο έχει διαφύγει ή όχι.

Έντονες ανησυχίες…

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Κώστας Μιχαηλίδης, με δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για το φαινόμενο της καθόδου μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως εξέφρασε την ανησυχία του για την άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς πάντοτε προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς αυτούς τους ανθρώπους όπως έπραξε και την προηγούμενη φορά με την άφιξη μεταναστών.Θα υπάρξει είπε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές , την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα και το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς το νέο κύμα μεταναστών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal