MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με τον Πρόεδρο Μολδαβίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

Sponsored by exness

Συναντήθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη – Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η αλληλοϋποστήριξη των δύο κρατών σε διεθνή φόρα στη βάση θέσεων αρχών

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στην έδρα των ΗΕ, με τον Πρωθυπουργό της Μολδαβίας  Πάβελ Φίλιπ.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η αλληλοϋποστήριξη των δύο κρατών σε διεθνή φόρα στη βάση θέσεων αρχών.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη που δίνει η Κύπρος στην προσπάθεια να στραφεί η Μολδαβία περισσότερο προς την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Μολδαβία για τη στήριξη της στην προσπάθεια της Κύπρου για λύση του Κυπριακού και για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξήγησε γιατί χρειάζεται να καταργηθεί στο πλαίσιο της λύσης το σύστημα εγγυήσεων-επεμβάσεων, και της στρατιωτικής παρουσίας.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά για παράλληλη αναπτυξιακή πορεία των δύο χωρών, με γρήγορους ρυθμούς και για την κοινή προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες. Σε αυτή τη βάση επισημάνθηκαν τα περιθώρια στενότερων διμερών σχέσεων Κύπρου – Μολδαβίας και επαναλήφθηκε πρόσκληση του Μολδαβού Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επισκεφθεί τη Μολδαβία στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network