MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με το σήμα της νίκης έφυγε από το δικαστήριο ο αεροπειρατής (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Από το κελί στο δικαστήριο και από το δικαστήριο στο κελί ο αεροπειρατής του αεροσκάφους της «Egypt Air» – Έφυγε από το δικαστήριο «πανηγυρίζοντας» –  Έκανε στις κάμερες το σήμα της νίκης Ανακρίθηκε χθες βράδυ από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας – Μιλούσε για τη δικτατορία στην Αίγυπτο – Αναφέρθηκε και στην πρώην σύζυγο του – «Πλούσιο» το παρελθόν του 59χρονου – Υπό 8ημερη κράτηση

Advertisement

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  στις 10 το πρωί ο 59χρονος, Σεϊφ Ελ Μτιν Μουσταφά, ο οποίος κατέλαβε χθες το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών κρατώντας ομήρους για έξι ώρες τους 72 επιβάτες και το πλήρωμα.

Ο 59χρονος ο οποίος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ζωσμένος από μπαταρίες και καλύμματα κινητών τηλεφώνων ανακρίθηκε χθες βράδυ στο ΤΑΕ Λάρνακας όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν για τις συνθήκες που επικρατούν στην Αίγυπτο, για τις οποίες έκανε αναφορά και στο γράμμα που είχε αποστείλει ενώ μίλησε και για την πρώην σύζυγο του.

Ο αεροπειρατής ζητούσε να αποφυλακιστούν από τις φυλακές των Βρυξελλών Αιγύπτιες κρατούμενες καθώς όπως ο ίδιος έγραψε «ο λαός μας στην Αίγυπτο περνά πολύ δύσκολους καιρούς από τη στρατιωτική διοίκηση που κυβερνά το κράτος και η οποία συλλαμβάνει, φυλακίζει και βασανίζει. Υπάρχει οικονομική αποτυχία σε ότι αφορά την ασφάλεια και ο πολίτης δεν νιώθει ασφάλεια. Η χώρας μας χειροτερεύει σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο, και το πραξικόπημα δεν ήταν πάρα μόνο ένα όργανο καταστροφής του Αιγύπτιου πολίτη».

Έξι ώρες μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο αεροπειρατής αφού απελευθέρωσε όλους τους ομήρους σήκωσε τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε ενώ για προληπτικούς λόγους στην Κύπρο είχαν φτάσει κομάντος από την Αίγυπτο.

Ο 59χρονος, ο οποίος έχει 4 παιδιά, διέμενε στη Κύπρο μέχρι το 1994 ενώ είναι πρώην αξιωματικός των Αιγυπτιακών αρχών. Επίσης είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την 8ημερη κράτηση του ενώ σε βάρος του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν υποθέσεις μεταξύ των οποίων πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Ο 59χρονος αφού εισήλθε στο όχημα της αστυνομίας γύρισε προς τις κάμερες των ΜΜΕ και έκανε το σήμα της νίκης και στη συνέχεια αποχώρησε από το δικαστήριο. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal