MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με το Κυπριακό στο… τραπέζι Κοτζιάς – Έιντε

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Αθήνα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό – Σε εξέλιξη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ – Το Κυπριακό στο επίκεντρο – «Πυρετός» διαβουλεύσεων και στην Αθήνα ενόψει Γενεύης

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα.

Έσπεν Μπαρθ Έιντε και Νίκος Κοτζιάς συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει και της μετάβασης στη Γενεύη, με φόντο τα όσα νωρίτερα συμφώνησαν Αναστασιάδης – Ακιντζί.

Ο Έιντε θα έχει στην Αθήνα συνάντηση και με τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας για το Κυπριακό στην Ελλάδα. Ο Ντάνκαν βρίσκεται, για τον ίδιο σκοπό, σήμερα στην Άγκυρα για συναντήσεις με Γιλντιρίμ, Τσαβούσογλου και Τσελίκ.

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησε τηλεφωνικά για το Κυπριακό με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι. Ο πρωθυπουργός -που ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό επέμεινε στα δύο βασικά θέματα που βάζει η ελληνική κυβέρνηση: Την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Εξάλλου, το Κυπριακό αναμένεται να είναι το κύριο θέμα κατά τη συζήτηση που θα έχει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network