MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με τη σκέψη στην κατεχόμενη Κύπρο ψήφισαν οι πρώην Προέδροι της Δημοκρατίας

Advertisement

Sponsored by exness

Ο τέως και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και Γιώργος Βασιλείου αντίστοιχα, άσκησαν σήμερα το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς τους ψηφοφόρους.

Advertisement

Ο κ. Γιώργος Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων από ό,τι προβλέπετο τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες του τόπου έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον τόπο.

Μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλείου πρόβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε νέες εκλογές, για να εκλέξουμε αυτή τη φορά, τον Πρόεδρο της Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως τόνισε «το κύριο καθήκον κάθε Κύπριου σήμερα είναι να προωθήσει την επιτυχία των διαπραγματεύσεων και την επανένωση της Κύπρου», για να σημειώσει ότι «οφείλουμε να λύσουμε το κυπριακό το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, διεμήνυσε στη νέα Βουλή πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο λαϊκισμός δεν κάνει καλό ούτε στην Κύπρο, ούτε σε κανέναν και ότι θα πρέπει υπεύθυνα να αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα.

Στην κάλπη με τη σκέψη… στον Πενταδάκτυλο

Μία ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί στην κάλπη κατήλθε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο κύριος Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα το 2016 να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

 «Η ώρα η καλή για τη Δημοκρατία μας, η ώρα η καλή για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Κυπρίων, οι οποίοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι απέναντι μας είναι ο Πενταδάκτυλος» δήλωσε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο.

«Εμείς είμαστε από την Κερύνεια και συνεχώς μας ταλανίζει το βάσανο του πότε θα λυτρωθεί αυτός ο τόπος» ανέφερε.

«Εμείς τότε δώσαμε όλο τον εαυτό μας ώστε να φτάσουμε σε λύση» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σήμερα συζητά με τον Τ/κ ηγέτη επί των συγκλίσεων που πετύχαμε το 2010».

«Εύχομαι και ελπίζω να φτάσουμε σε λύση φέτος, γιατί δεν αντέχει άλλο, πρώτα απ` όλα η τ/κ κοινότητα που αφομοιώνεται με γοργότατους ρυθμούς» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν είναι λιγότερη η αγωνία όταν είναι κάποιος απλός ψηφοφόρος, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η αγωνία δεν σταματά μέχρι τη δικαίωση του λαού μας και μέχρι και τη δική μας δικαίωση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network