MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με Safe Pass στο χέρι… πάνω από 7 χιλιάδες μαθητές στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Στη μάχη των παγκύπριων εξετάσεων πέραν των 7 χιλιάδων μαθητών – Με το SafePass στο χέρι και με αυστηρό πρωτόκολλο – Προβληματισμός για μαθητές που ενδεχομένως δε θα κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά – Έναρξη με Βιολογία

Με το SafePass ανά χείρας προσέρχονται για πρώτη μέρα, υπό ιδιάζουσες λόγω της πανδημίας συνθήκες στα εξεταστικά κέντρα 7, 295 μαθητές, που ρίχνονται από σήμερα στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Advertisement

Η αυλαία ανοίγει στις 8 το πρωί με το μάθημα της Βιολογίας στο οποίο θα παρακαθίσουν 1664 υποψήφιοι. Από τους 7,295 εξεταζόμενους, οι 6949 είναι τελειόφοιτοι ενώ οι 5559 διεκδικούν μία θέση σε πανεπιστημιακές σχολές της Κύπρου και της Ελλάδας.

Δύσκολη χρονικά… εξετάσεις με αυστηρό πρωτόκολλο

Όλοι οι μαθητές που παρακάθονται στις εξετάσεις θα πρέπει να διαθέτουν SafePass, δηλαδή αρνητικό τεστ αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών ή αποδεικτικό ότι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και θα πρέπει να γίνεται απολύμανση χεριών, με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων ανά αίθουσα να μην ξεπερνά τους 15.

Η μεγάλη διαφοροποίηση των φετινών εξετάσεων, είναι ότι λόγω της πανδημίας, θα λειτουργήσουν 14 ειδικά τμήματα για υποψήφιους οι οποίοι, είτε είναι θετικοί στη νόσο covid, είτε  είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα θα στελεχώνονται από ειδική επιτροπή εξετάσεων, ενώ θα παρευρίσκονται κάθε μέρα και δύο νοσηλευτές σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για παροχή βοήθειας στους μαθητές που θα είναι κρούσματα ή και επαφές.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1, είπε ότι «οι νοσηλευτές είναι αυτοί που φορώντας τις ειδικές στολές, θα παραλάβουν τα παιδιά στα ειδικά εξεταστικά κέντρα, θα τα βάλουν να καθίσουν, θα τους δώσουν τα γραπτά θα μαζέψουν μετά τα γραπτά και ναι θα είναι παρόντες και εκπαιδευτικοί, θα υπάρχουν ειδικά διαχωριστικά στα οποία θα παρακάθονται. Το μεγάλο πλεονέκτημα για μας είναι ότι τα παιδιά με κρούσματα ή επαφές είναι ελάχιστα αυτή τη στιγμή».

Πάντως, ανησυχία επικρατεί για περιπτώσεις μαθητών που αρνούνται να υποβληθούν σε rapid test ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δε θα προσκομίζουν SafePass.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network