MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με πακέτο προτάσεων ανά χείρας o Μισιέλ. To 3 στο επίκεντρο

Advertisement

Sponsored by exness

Με πακέτο προτάσεων ανά… χείρας ανηφόρησε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της TOTAL για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική Στεφάν Μισιέλ, που συναντήθηκε το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γαλλικός κολοσσός κατέθεσε προτάσεις στη Λευκωσία, μία εκ των οποίων αφορά την επιθυμία της να συνεργαστεί με την ΕΝΙ και στο τεμάχιο 3, από το οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει η ιταλική εταιρεία το Φλεβάρη αλλά όχι και να εγκαταλείψει λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Από την άλλη, ο Στεφάν Μισιέλ μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το ενδιαφέρον της TOTAL για μη αδειοδοτημένα τεμάχια στην Κυπριακή ΑΟΖ, με πρώτη επιλογή το τεμάχιο 7, που βρίσκεται ανάμεσα στο 6 και το 8 στο οποίο επίσης συνεργάζονται με την ΕΝΙ.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να μελετά το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου αδειοδότησης, ενώ διερευνά και το κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα αδειοδότησης τεμαχίων μέσω διαφορετικής οδού.

Πάντως, με το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συζήτηση που έγινε, ενώ για θετική διαβούλευση έκανε λόγο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας λίγο μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς αν η εταιρεία TOTAL ενδιαφέρεται και για άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «υπάρχει μια θετική διαβούλευση».

Ερωτηθείς για τις προοπτικές στο τεμάχιο 3, ο Πρόεδρος είπε ότι «είχα κάνει μια αναφορά που παραπέμπει σε όσα ερωτήματα έχετε».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network